La regidora de la CUP detinguda, lliure després de negar-se a declarar

Mariona Quadrada havia plantat tres vegades el jutge, que investiga un presumpte delicte d'odi

zentauroepp42611667 pla mig de la regidora de la cup de reus  mariona quadrada  180322112604

zentauroepp42611667 pla mig de la regidora de la cup de reus mariona quadrada 180322112604 / Nuria Torres

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous al matí la regidora de la CUP a Reus (Baix Camp) Mariona Quadrada, per a qui el Jutjat d'Instrucció 2 de la ciutat va emetre dimecres una ordre d'arrest al no haver-se presentat davant el jutge que la investiga per un presumpte delicte d'odi per tercera vegada. Quadrada ha quedat en llibertat després de negar-se a declarar.

Fonts policials han explicat a Europa Press que la detenció s'ha produït cap a les 08.00 hores a la mateixa ciutat de Reus, i la CUP ha convocat una concentració a les 09.00 hores davant el jutjat, en quÈ han participat un centenar de persones.

Després de l'operatiu de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional contra el referèndum de l'1-O, els portaveus municipals del PDECat-CiU, la CUP, ERC i Ara Reus van firmar un manifest que sostenia que la convivència es va alterar amb l'arribada a Reus de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional -que es van allotjar en hotels de la ciutat- i criticava la intervenció policial en la jornada de votacions.

Notícies relacionades

La Policia Nacional va denunciar que durant la seva estada en un hotel de la ciutat per participar en l'operatiu contra l'1-O es van convocar protestes contra la presència del cos, i el manifest de l'ajuntament s'ha inclòs en la causa que investiga el tribunal.

La CUP compta amb sis regidors al consistori de Reus i dos ja van ser detinguts també després de negar-se a presentar-se davant el jutge, encara que tots van quedar en llibertat després d'acollir-se al seu dret a no declarar quan van comparèixer.

Temes:

CUP