NOVA SOL·LICITUD DAVANT LA SALA DEL TRIBUNAL SUPREM

Sànchez demana al TS que decideixi amb urgència si el deixa anar al ple d'investidura

El diputat considera que amb la negativa es vulnera no només els seus drets polítics, sinó els dels votants

zentauroepp40558140 madrid 16 10 2017  pol tica   declaran por sedici n trapero 171016100759

zentauroepp40558140 madrid 16 10 2017 pol tica declaran por sedici n trapero 171016100759

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El dirigent independentista i diputat de Junts per Catalunya Jordi Sànchez ha sol·licitat a la sala penal del Tribunal Suprem que tramiti amb la màxima urgència el recurs presentat aquest dilluns contra la decisió del jutge Pablo Llarena de rebutjar la seva petició per poder assistir al ple del Parlament per a la seva investidura. El polític ha sol·licitat que s'anul·li aquesta resolució i que se li permeti sortir de la presó.

Notícies relacionades

Segons l'escrit, estan en joc "no només els drets polítics" de Sànchez, sinó també els "dels milions de votants dels partits que eventualment recolzarien la seva investidura", a la vegada que recorda que, tal com ha sostingut el Tribunal Constitucional, la investidura ha de ser presencial.

El recurs presentat per l'advocat de Sànchez, Jordi Pina, assenyala que la decisió de no deixar sortir de la presó el dirigent independentista comporta "greus lesions" no només dels seus drets fonamentals, sinó també dels dels seus votants i els valors fonamentals de l'ordenament constitucional, com la democràcia, el pluralisme polític, l'autonomia "política" de Catalunya i la divisió de poders. Segons el lletrat, la privació al diputat de defensar la seva candidatura suposa "l'evident imposició d'un càstig anticipat, ja que se l'està incapacitant de facto per a l'exercici d'un càrrec públic sense haver sigut declarat culpable en cap delicte".