PLE DEL PARLAMENT

La CUP rebutja l'última proposta d'investidura de JxCat i ERC

L'organització veu "deficiències importants i decisives" en el pla per investir Jordi Sànchez

zentauroepp42411085 rueda contactos en el parlament para investidura  torrent co180305104247

zentauroepp42411085 rueda contactos en el parlament para investidura torrent co180305104247 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

La recerca d'un nou president i la formació del Govern segueix xocant amb discrepàncies en el bloc de partits independentistes. La CUP ha advertit que manté la seva decisió d'abstenir-se en la votació de la proposta d'investidura que han fet JxCat i ERC

La CUP no aprecia "diferències de fons" en l'última proposta d'acord de Govern de JxCat i ERC respecto a l'anterior, i per això no ha revocat la decisió del seu consell polític que els seus quatre diputats s'abstinguin en l'eventual investidura de Jordi Sànchez que també xoca amb la negativa del jutge a permetre la presència del candidat empresonat al ple del Parlament. De moment, el president de la Cambra, Roger Torrent, ha optat per ajornar el ple que estava convocat inicialment per dilluns, dia 12.

Diferències de fons

En un comunicat, la CUP afirma que "no té cap justificació que l'Estat espanyol vulgui intervenir de nou" en el debat d'investidura del Parlament "vulnerant la seva pròpia legalitat". Sobre la proposta que li han fet arribar JxCat i ERC, la CUP adverteix que no veu "diferències de fons" respecte a l'anterior, ja que "continua tenint deficiències importants i decisives", motiu pel qual no ha convocat, de moment, una nova reunió del consell polític per pronunciar-se.

Precisa, per exemple, que veu poca consistència en àmbits com "el de la construcció i la materialització republicana, la concreció d'un procés constituent, i l'articulació de polítiques socials i econòmiques orientades a treure privilegis als sectors socials que encara els mantenen".

Convocatòria del ple

La CUP argumenta, així mateix, que com que la proposta la va rebre dimecres a les 23.56 hores, i dijous va participar en la vaga general feminista, la seva militància no ha tingut temps per poder-la valorar, amb la qual cosa "s'han de respectar els temps interns" de la seva organització.

L'organització política destaca, en relació amb la convocatòria del ple d'investidura, que "els temps, els debats i la sobirania del Parlament no poden estar imposats ni condicionats pel Govern, ni pel Tribunal Constitucional, ni per cap altre òrgan" que estigui disposat "a trepitjar la seva pròpia legalitat per impedir la materialització de la voluntat del poble de Catalunya".

Notícies relacionades

Per aquest motiu, la CUP emplaça "les forces democràtiques i republicanes a respectar els mandats populars i a tirar endavant els processos polítics, independentment dels xantatges i condicionants de les institucions polítiques i judicials de l'Estat".

La reacció de la CUP es produeix poc després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena hagi denegat a Jordi Sànchez (JxCat) el permís per anar al Parlament al ple convocat per dilluns que ve, 12 de març, per investir-lo president de la Generalitat i també hagi rebutjat que surti en llibertat.