'CAS GÜRTEL'

Camps considera un "absurd" el finançament irregular del PP valencià

Desmenteix Costa i assegura que va ser Zaplana qui va introduir en el partit Álvaro Pérez

Sosté que li va dir "amiguet de l'ànima" al 'Bigotes' perquè era la nit de Nadal

img 2437

img 2437 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L'expresident valencià Francisco Camps té experiència amb els tribunals. Absolt pels vestits de la Gürtel i imputat en tres causes, dues de la fórmula 1 i una de les peces per la visita del Papa, la seva declaració com a testimoni en el cas del finançament irregular del PP valencià va ser un passeig per a ell. Va considerar "absurd" que ell o l'expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino ordenessin el sistema denunciat pels principals acusats del cas, entre ells l'exsecretari general del PP a València Ricardo Costa.

"Nego la major. Mai hauria defensat o permès un sistema d'aquest tipus", va dir Camps, que va criticar el canvi de versió al llarg de la instrucció que ha tingut Costa, a qui va atribuir "la gestió econòmica del partit". "Algú ens ha d'explicar per què ha mentit durant 9 anys a un jutge del Tribunal Superior de Justícia de València. Durant 9 anys jo a tothom li vaig sentir exactament el mateix: que això no era veritat", va dir. 

Va assegurar que quan el 2009 es va destapar la Gürtel li va preguntar directament si hi havia algun problema amb els comptes i el seu subordinat l'hi va negar rotundament. "No només no em va informar de cap irregularitat, sinó que quan va saltar aquesta qüestió jo vaig trucar al senyor Costa per dir-li 'què és el que està passant', i em va dir: 'No et preocupis, president, això està perfectament ordenat. Són falsedats", va sostenir.

Camps, que es va mostrar molt contundent en totes les seves afirmacions, va negar que algú s'hagués enriquit al partit a través de la trama Gürtel. Va sostenir que mai va tenir notícia de la reunió que Costa va dir que havia mantingut amb l'extresorer del PP Luis Bárcenas a la seu nacional del partit per informar-lo del sistema irregular de finançament ideat.

L'expresident valencià no la veu possible perquè està "completament convençut" que el president o el secretari general del partit, que eren "els seus interlocutors", l'hi haurien explicat.

Introduït per Zaplana

Notícies relacionades

Segons Camps, va ser el llavors president del partit a València Eduardo Zaplana qui el 2002 va introduir Álvaro Pérez, el Bigotes, en el muntatge dels actes del partit, uns esdeveniments en què l'expresident del PP valencià va treure tot "glamur" tant en l'organització com en la seva participació en l'organització.

El testimoni va justificar la trucada en què li diu al responsable d'Orange Market "amiguet de l'ànima" en les trucades que un president autonòmic fa "la nit de Nadal" a alcaldes, regidors, "ministres no, perquè en aquell moment eren tots socialistes", i això va donar peu perquè l'advocat de Pérez li preguntés si també havia demanat "lleialtat" al llavors president del Govern José Luis Rodríguez Zapatero. "Li vaig demanar lleialtat i no me la va donar", es va burlar Camps.