EL DEBAT D'INVESTIDURA

La CUP veu "molt difícil" un acord amb JxCat i ERC abans de l'"imprudent" ple de dilluns

Maria Sirvent matisa que si els presenten un document amb una proposta, valoraran convocar un consell polític

zentauroepp42422907 pla mig de la diputada de la cup maria sirvent en roda de pr180306173947

zentauroepp42422907 pla mig de la diputada de la cup maria sirvent en roda de pr180306173947 / Jordi Bataller

1
Es llegeix en minuts
Efe

La diputada de la CUP Maria Sirvent veu "molt difícil" que el seu partit arribi a un acord amb Junts per Catalunya i ERC que eviti l'abstenció dels anticapitalistes abans del ple d'investidura de dilluns. Una convocatòria, amb Jordi Sànchez com a candidat Jordi Sànchez , que la parlamentària ha qualificat d'"imprudent".

En una roda de premsa al Parlament, Sirvent ha assegurat que els processos de presa de decisió de la CUP són "públics i notoris" i ha afirmat: "Si se'ns presenta algun document, el valoraríem i activaríem els processos de decisió".

"En funció de les circumstàncies valoraríem si és necessari convocar o no un consell polític. Si rebem una proposta que ens fa pensar que sí, doncs el convocaríem", ha afegit sense assegurar que aquest tingui lloc abans del ple d'investidura.

La diputada anticapitalista ha justificat la "dificultat" d'arribar a un acord abans del ple convocat pel president del Parlament, Roger Torrent, per una qüestió de temps en els processos de decisió interns, així com per les diferències programàtiques amb l'anterior proposta de JxCat i ERC, que ha qualificat de "gestió de l'autonomisme i de la misèria".

La república no és una "mania"

"¿Quin missatge estem enviant? ¿Que votar no serveix per a res?", s'ha preguntat Sirvent, que ha afirmat que quan la seva formació parla de "república" no ho fa com una "mania".

També ha subratllat que "materialitzar la república significa construir i recuperar sobirania, que sigui el poble el que decideixi sobre el que l'afecta i no els polítics de l'Estat els que prenguin decisions a favor d'una minoria i a costa de les classes populars".

Notícies relacionades

"Ens agradaria que les forces republicanes responguessin al seu programa i encaressin la legislatura amb l'objectiu de fer república", ha indicat. Després ha afegit: "No volem provocar un escenari d'eleccions. Però tampoc aquest escenari ens farà acceptar una proposta de gestió de l'autonomisme amb tot el que això comporta".

El 8-M

Per una altra banda, la diputada anticapitalista ha animat totes les dones a participar en la vaga feminista d'aquest dijous, 8 de març, i ha reiterat el compromís dels membres del seu partit amb la convocatòria.