03 juny 2020

Anar al contingut

CASELLA LINGÜÍSTICA

Méndez de Vigo: "És impossible alterar el model educatiu de Catalunya amb el 155"

"El model educatiu de Catalunya es modifica amb majories", diu

Efe

Méndez de Vigo: "És impossible alterar el model educatiu de Catalunya amb el 155"

Kiko Huesca

El ministre d'Educació i portaveu del GovernÍñigo Méndez de Vigo, ha assegurat ara que "és impossible alterar el model educatiu de Catalunya amb l'article 155 de la Constitució".

En una entrevista que aquest diumenge publica el diari ABC, el titular d'Educació, Cultura i Esport explica que "el model educatiu de Catalunya es modifica amb majories", no amb aquell article de la Constitució aplicat a Catalunya.

Preguntat sobre una possible successió de Mariano Rajoy al capdavant del PP per part del president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, o de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, Méndez de Vigo respon que a ell aquestes coses li "semblen de nens petits".

"Estic segur que en aquest moment no s'està plantejant al partit la successió de Rajoy", diu el ministre, que no es veu com un bon candidat a l'alcaldia de Madrid. "Encara més, crec que ningú ha pensat seriosament en això", afegeix a l'entrevista.

Respecte als Pressupostos Generals de l'Estat, Méndez de Vigo diu que "després dels episodis de Catalunya, és bo que es vegi que els espanyols som capaços de posar-nos d'acord".

Així mateix critica Cs: "Quan un proclama que votar-lo a ell és vot útil i després desapareix d'escena, tampoc és gaire bo".

També es pronuncia sobre les pensions, i diu que llançar "missatges populistes" sobre les pensions "és mala política". Afegeix que Hisenda "estudia" una possible pujada però s'han de "quadrar els comptes".