ambaixador d'Espanya davant l'ONU

La nova residència de Moragas a Nova York: 11 habitacions i una pista d'esquaix

El Govern detalla que el manteniment de la vivenda lì costa a l'Estat 12.300 euros a l'any

tecnicomadrid42345825 mia12   nueva york  ny  eeuu   28 02 2018   el nuevo embajad

tecnicomadrid42345825 mia12 nueva york ny eeuu 28 02 2018 el nuevo embajad

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

La residència del representant permanent d'Espanya davant l'ONU, que des del gener ocupa Jorge Moragas, disposa d'11 habitacions o dormitoris -quatre d'elles de servei- i una pista d'esquaix, i el seu manteniment costa 12.291 euros a l'any, segons explica el Govern en una resposta parlamentària.

A la resposta, l'Executiu aclareix a la diputada d'ERC Ana María Surra que Moragas ocuparà "la residència oficial de l'Estat espanyol" per a la representació permanent d'Espanya davant l'ONU, un immoble que "és propietat del Govern d'Espanya" des del 1972 i amb una funció principal que és "representativa".

La residència, diu el Govern, "és el lloc on es fan actes oficials, i s'hi allotgen puntualment delegacions d'Espanya en visita oficial i altres membres de l'Administració de l'Estat", a més de ser la vivenda de l'ambaixador. Per aquest motiu, "disposa dels serveis habituals per a l'adequat exercici" d'aquestes funcions.

Servei domèstic pagat per l'Estat

Així, té "magatzems, quartos d'instal·lacions, un rebedor, cuina, petit menjador, un saló, un menjador oficial, un despatx, set habitacions/dormitoris, un traster i quatre habitacions/dormitoris de servei", i no té "piscina ni gimnàs", però sí pista d'esquaix.

A més, el Govern detalla que no disposa de vigilància privada, ni d'equip de Policia o Guàrdia Civil, ni ha sigut objecte d'inversions en matèria de seguretat en els últims anys. Sí que disposa de servei domèstic, una despesa assumida per l'Estat espanyol com en totes les representacions.

Les despeses de manteniment

No obstant, la diputada d'ERC no ha considerat suficients les respostes del Govern i pregunta quins són els "serveis habituals" que ha de tenir una residència, i també quants membres té aquest servei domèstic, com es van seleccionar aquests treballadors i si ha canviat amb la composició del nou ambaixador.

També, si Moragas ha fet obres a la casa o ha comprat mobiliari, i per quants diners; a què responen els més de 12.000 euros de despesa anuals de manteniment i a què es destinen els magatzems i quartos d'instal·lacions i quants n'hi ha, així com el nombre de metres quadrats totals de la residència.

Notícies relacionades

Per un altre costat, en vista de la resposta del Govern, vol saber quantes delegacions d'Espanya en visita oficial ha allotjat la representació en els últims cinc anys, i a quins membres de l'Administració. La diputada reclama el detall de cada delegació per la seva finalitat, any de visita i cost ocasionat.

Per últim, pregunta quants viatges de l'ambaixador d'Espanya davant l'ONU o de la seva família han sigut pagats amb diner públic en els últims cinc anys, amb especificació del destí, beneficiaris, any i cost; i també si l'ambaixador disposa de cotxe oficial i quant costa aquest servei, inclòs el conductor.