CONSELL DE MINISTRES

El Govern es burla de la DUI "simbòlica"

Rajoy considera "una bona notícia" la caiguda del suport a l'independentisme que indica el sondeig del CEO

Méndez de Vigo denuncia l'"esperpèntic" episodi de Gabriel al "país capitalista per excel·lència"

undefined42281997 madrid   23 02 18  i igo mendez de vigo  ministro de educaci180223162214

undefined42281997 madrid 23 02 18 i igo mendez de vigo ministro de educaci180223162214 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Silvia Martínez

El Govern es va burlar ahir del fet que diversos líders independentistes, entre ells l’expresident Artur Mas, hagin admès davant el jutge del Tribunal Suprem que investiga el procés que la declaració unilateral d’independència (DUI) va ser només «simbòlica». El portaveu governamental, Íñigo Méndez de Vigo, es va preguntar si «valia la pena» fer una cosa que és només «simbòlica» i pel camí trencar «la convivència» i incomplir les sentències judicials. «Crec que hi ha molts catalans que s’estan preguntant què ha passat aquests anys, on és la república i on és la gran mentida dels secessionistes», va comentar Méndez de Vigo quan se li va demanar la seva anàlisi sobre l’última enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que assenyala la caiguda de l’independentisme.  

    

Els contraris a la secessió han escalat 10 punts fins a arribar al 53,9%, mentre que a l’octubre eren el 43,6%, «una bona notícia», segons Mariano Rajoy. Després de la cimera europea de Brussel·les, el cap de l’Executiu considera que Carles Puigdemont no pot ser el pròxim president per les seves càrregues judicials i va demanar que deixi de «perjudicar» «set milions de catalans».

    

Méndez de Vigo va assenyalar que no el sorprèn la tendència de l’enquesta veient el comportament «valleinclanesc» i «esperpèntic» d’alguns dirigents sobiranistes. «L’últim ha sigut el cas d’Anna Gabriel [exdiputada de la CUP], una representant anticapitalista al país capitalista per excel·lència», va afegir.  

Notícies relacionades

    

Pel que fa a l’augment del castellà a les escoles catalanes, Méndez de Vigo es va limitar a dir que el Govern s’ha donat més temps per estudiar una solució a la qual vol arribar «treballant amb la resta de partits i la comunitat educativa».