Detingut un gihadista radicalitzat a Múrcia

Interior informa que en els últims tres anys havia evolucionat "perillosament fins al punt de poder participar en actes terroristes violents"

Operació de la Policia Nacional per detenir un ciutadà marroquí a Múrcia acusat d’enaltiment gihadista. / periodico

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut aquest dimarts a Torre Pacheco (Múrcia) un ciutadà marroquí, de 31 anys, per la seva presumpta participació en un delicte d'adoctrinament i enaltiment del terrorisme gihadista salafista a favor de l'organització terrorista DAESH.

El detingut era molt actiu a internet i des del 2014 realitzava de manera habitual i periòdica la difusió de continguts on line en els quals a més de recolzar obertament el DAESH, compartia vídeos amb iconografies de l'organització terrorista, càntics incitant a la gihad armada així com fotografies i continguts en què es visualitzaven execucions de soldats americans realitzades per un franctirador gihadista, entre altres.

Notícies relacionades

Complint els objectius que marca l'aparell propagandístic d'aquesta organització, el detingut penjava als seus perfils vídeos elaborats per les productores oficials del DAESH on, de forma directa, s'estenia el missatge d'odi i violència contra els que ells anomenen “els enemics de l'Islam” i, sobretot, s'incitava a unir-se a la gihad violenta. Un treball d'adoctrinament molt perillós pel missatge implícit que porta de cometre accions terroristes pròpies dels anomenats actors solitaris sota l'empara del que defineixen com a justificació divina, segons alerta el Ministeri de l'Interior en una nota de premsa.

El detingut estava immers en un potent procés de radicalització i, en aquests tres anys, havia evolucionat perillosament fins al punt de poder participar en actes terroristes de caràcter violent. A més, va arribar a utilitzar fins a tres perfils en xarxes socials per portar a terme les seves tasques d'adoctrinament i enaltiment i, de fet, entre els seus seguidors a les xarxes socials hi havia diverses persones ja detingudes per la seva vinculació al DAESH tant al Marroc com a Espanya.