'El Bigotes' acusa el marit de Cospedal: "Ell deixava anar el 'mondongo'"

El cap de la 'Gürtel' compareix a la comissió parlamentària sobre el finançament irregular del PP

El pres assenyala que els empresaris realitzaven pagaments als conservadors amb "alegria i felicitat"

El ’Bigotes’ assenyala el marit de Cospedal pels papers de Bárcenas. / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Álvaro Pérez, El Bigotes que està a la presó de Valdemoro (Madrid) pels contractes de la Gürtel amb el PP valencià, s'ha mogut aquest dimarts amb comoditat pel Congrés. “Fa temps que ja no venia per aquí. És un plaer. S'hi està calentó, a més”, ha dit tan bon punt ha començat la seva compareixença davant la comissió d'investigació del finançament irregular dels conservadors, un partit al qual els empresaris, ha dit, “pagaven amb alegria i felicitat”. Empresaris com Ignacio López Hierro, marit de María Dolores de Cospedal. 

Feia temps que Pérez no trepitjava la moqueta de la Cambra baixa. Condemnat a 12 anys i mig de presó, acusat també en un altre judici a l'Audiència Nacional, Pérez s'ha afaitat el bigoti. Ha passat, segons les seves pròpies paraules, d'“humà” a “empestat”. Però la desimboltura que el va portar a convertir-se en un dels caps de la trama corrupta associada a la formació de Mariano Rajoy continua intacte. Les seves pintoresques expressions, com “atizar” i “atizarsoltar el mondongocom a sinònims de pagar, segueixen sonant. També la seva capacitat per retenir detalls. Petits, però de gran impacte visual.

“L'última vegada que vaig ser aquí, al Congrés, va ser amb Belén Bajo, llavors cap de gabinet de Rajoy, fa 12 o 14 anys. Vam recollir Rajoy i ens en vam anar caminant a una òptica pròxima a canviar-li les ulleres. Ell llavors portava unes ulleres de plàstic grogoses”, ha recordat Pérez. Va ser ell mateix qui va aconsellar al llavors cap de l'oposició que canviés d'ulleres, perquè en les anteriors s'hi veien reflectits "els llums de les càmeres".  Però no sap qui les va pagar. 

"La veritat, algun dia"

L'expresident d'Orange Market, empresa que organitzava mítings, congressos i tota classe d'esdeveniments per al PP, s'ha mostrat loquaç, igual que fa un mes a l'Audiència Nacional. “La soledat de la cel·la em dona per analitzar moltes qüestions, però no les diré aquí perquè si no posaríem això cap per avall”, ha explicat. El que sí que ha dit és que va ser Francisco Camps el creador de la caixa b dels conservadors al País Valencià. També s'ha aturat en la regeneració del PP (“hi ha molts portaveus joves, però quan fan un pla de l'hemicicle, jo a la presó segueixo veient els mateixos”) i en la “injustícia” que ha suposat, segons ell, el cas Gürtel.

Notícies relacionades

“Algun dia se sabrà la veritat de la Gürtel. Que no és ni de lluny el que s'ha explicat. Perquè jo seria un empleat del senyor Francisco Correa [el cap de la trama], però hi ha secretàries que cobraven 1.000 euros i estan condemnades a vuit anys de presó. Hi ha funcionaris que no coneixen ni el senyor Correa ni a mi que estan condemnats a un porró d'anys. I no han fet res”, ha explicat. Ell tampoc hauria d'estar entre reixes. El paral·lelisme utilitzat per reforçar la seva tesi ha sigut sorprenent. “Ni Oriol Junqueras ni jo hauríem d'estar a la presó”, li ha dit al portaveu d'ERC, Joan Tardà. N'hi ha altres, en canvi, que haurien d'ocupar el seu lloc. Per exemple Ángel Piñeiro, a qui ha definit com a “ajudant de camp de Rajoy”. També López Hierro, marit de Cospedal, secretària general del PP i ministra de Defensa. Ells eren “els atizantes”. Ells “deixaven anar el mondongo”.

Quan Tardà li ha preguntat què els diria a aquells que en aquests moments estan fent per als partits activitats similars a les que ell va portar a terme durant la passada dècada per al PP, El Bigotes ha contestat: “Que em mirin a mi”.