Gabriel: "La persecució política pren noves formes"

L'exdiputada de la CUP envia un missatge gravat als militants d'Endavant reunits a Reus

"He volgut fer-me un lloc en una assemblea a la qual no puc assistir", assegura des de Ginebra

Gabriel denuncia que la persecució política de l’independentisme pren noves formes i abasta nous espais. / ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, que es troba a Ginebra (Suïssa) dies abans que hagi de comparèixer davant el Tribunal Suprem per declarar, s'ha dirigit a través d'un missatge d'àudio gravat als militants d'Endavant, formació integrada a la CUP que celebra la seva Assemblea Nacional a Reus (Tarragona), i els ha advertit que "corren temps estranys" en què "la persecució política contra l'independentisme pren noves formes i arriba a nous espais".

En el transcurs de l'acte polític d'Endavant, celebrat poques hores després que EL PERIÓDICO revelés el parador de Gabriel, s'ha reproduït un missatge d'àudio gravat per l'exdiputada mentre el faristol de l'escenari estava buit: "D'entre tota la gent que lluita, hi ha aquella amb qui no dubtaries mai de res i per res. Aquests sou vosaltres. Gent determinada, convençuda, incorruptible, generosa. Per això, és un orgull militar a Endavant. I per això he volgut fer-me un lloc en una assemblea a la qual no puc assistir", ha dit.

En paral·lel, l'exdiputada ha publicat un missatge a Twitter acompanyat d'una fotografia de l'acte a Reus: "Les idees no viuen sense organització. Per això, ara més que mai Endavant. Una abraçada a totes les companyes que heu participat en la IX Assemblea Nacional", ha escrit Gabriel.

Viatge a Ginebra

La CUP va confirmar ahir a la nit que Anna Gabriel s'ha desplaçat a Ginebra (Suïssa) en les últimes setmanes i va assegurar que dimarts que ve 21 informarà de l'estratègia a seguir davant la compareixença que l'exdiputada hauria de realitzar l'endemà davant el Tribunal Suprem. Gabriel està citada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena com a imputada per la causa per presumpta rebel·lió que se segueix contra l'exgovern català i diversos líders independentistes. Segons la CUP, a més d'ella també s'han desplaçat a Suïssa altres membres de la campanya "Ni una més" contra la causa judicial que se'ls ha obert.

Notícies relacionades

A falta de saber si finalment Gabriel acudirà el dia 21 al Suprem, l'exdiputada anticapitalista ha publicat un altre tuit en què adjunta una imatge de la convocatòria d'un acte a Sallent (Barcelona) el pròxim dia 24 en suport d'ella, sota el lema "¡Si toquen l'Anna, Sallent respon!".

"Mil gràcies, Sallent. Ens trobem dissabte, contra la persecució política. Ni una més", ha apuntat Gabriel al seu missatge.