COMITÈ FEDERAL DEL PSOE

Sánchez acusa el PP i Cs de tenir Espanya "paralitzada"

"Un Govern sense Pressupostos és com un cotxe sense gasolina", assenyala el líder socialista

undefined42154518 graf3435  aranjuez  madrid   17 02 2018   el secretario gene180217113929

undefined42154518 graf3435 aranjuez madrid 17 02 2018 el secretario gene180217113929 / Paco Campos

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez creu que Espanya està “paralitzada”. Entre el PP, “ofegat pels casos de corrupció”, i Ciutadans, “que no el recolza perquè governi”, l'Executiu central, ha dit el líder socialista, “no dona senyals de vida”. El principal exemple són els Pressupostos Generals de l'Estat, que el Govern, incapaç de tirar endavant una majoria al Congrés, sospesa prorrogar dos anys. Una prova més del “desastre” que suposa Mariano Rajoy, ha dit el secretari general del PSOE durant el comitè federal del partit, celebrat aquest dissabte a Aranjuez, on s'aprovarà el nou reglament intern.

“Els que haurien de governar no governen, i aquells que haurien de recolzar-los perquè governin no els recolzen. Espanya està paralitzada. Aquest Govern és un desastre, està esgotat, sense idees i ofegat per la corrupció. Està en guerra freda amb el seu soci. Els separa el repartiment d'escons, no la qüestió ideològica. El Govern no dona senyals de vida. Ara diuen que estan disposats a arribar fins al 2020 amb els actuals pressupostos. Aprovar els pressupostos és la primera i principal obligació d'un govern. Sense pressupostos no hi ha res a governar. Un govern sense pressupostos és tan útil com un cotxe sense gasolina. Viure de la pròrroga és prorrogar els problemes de la gent, és prorrogar les retallades, és no retre comptes al Parlament”, ha dit Sánchez.  

“Quan no es fa res, les coses es podreixen”, ha continuat el líder del PSOE, que ha citat la crisi territorial, el dèficit de la Seguretat Social, la desigualtat i la precarietat laboral com a exemples d'aquest procés de putrefacció. “Davant aquest govern que no fa res, nosaltres diem que hi ha molt a fer, s'ha de fer país. Fem país i fem-lo ja. Fem-lo ara. Un projecte per a la modernització d'Espanya, progressista, solvent i responsable, que doni confiança i seguretat a la ciutadania, ens voti o no ens voti”, ha dit Sánchez.

El nou reglament intern

Notícies relacionades

El comitè federal d'aquest dissabte s'anticipa plàcid. La immensa majoria dels membres d'aquest organisme, que en l'anterior composició va forçar la caiguda de Sánchez, s'alineen amb el secretari general. La cita servirà per aprovar la nova normativa interna del partit, que atorga més poder a la direcció i a la militància davant els territoris, i introdueix l'obligatorietat de consultar a les bases els pactes de govern i les investidures alienes. “Aquest no és un debat intern. Si entenem que els partits polítics són instruments al servei de la societat, aquest debat entra de ple en el tipus de democràcia que volem. Defensem una democràcia transparent i amb rendició de comptes. Un PSOE pròxim als seus militants és un PSOE pròxim als seus votants”, ha argumentat Sánchez.

Són diversos els líders territorials que no comparteixen del tot aquest enfocament, al considerar que es corre el risc de caure en una barreja d'assemblearisme i cesarisme, però cap d'ells ha anat al comitè federal amb ganes de batalla. Saben que la tenen perduda, i tampoc volen jugar al desgast a menys d'un any i mig de les eleccions autonòmiques i municipals. Davant les enquestes, que situen el PSOE a la segona o fins i tot la tercera posició, Sánchez s'ha mostrat convençut que el partit serà “la primera força política” el 2019.