TRIBUNAL SUPREM

Mireia Boya: "Me'n vaig anar a Madrid amb una bosseta amb dues mudes"

L'exdiputada de la CUP assegura que estava convençuda que hauria de dormir a la presó

jcarbo42075953 boya180214130750

jcarbo42075953 boya180214130750 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha revelat aquest dijous que ahir se'n va anar a Madrid "amb una bosseta amb dues mudes", perquè estava convençuda que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ordenaria el seu ingrés a la presó després de la seva declaració en el marc de la instrucció de la causa per rebel·lió que porta el magistrat.

"Vaig agafar l'AVE amb una bosseta amb dues mudes. Estava molt mentalitzada que hauria de dormir a la presó", ha explicat Boya en una entrevista amb Catalunya Ràdio. De fet, ha recalcat que va ser una "sorpresa" que el jutge no decretés mesures cautelars.

L'anticapitalista ha reiterat que en la seva compareixença davant Llarena va explicar que va votar la declaració independentista del 27 d'octubre amb el convenciment que seria "efectiva", encara que "després la realitat ho ha desmuntat". I ha rebutjat que la seva declaració pugui perjudicar l'estratègia de defensa d'altres imputats en la causa que han optat per retractar-se i assegurar que va ser un acte "simbòlic".

Crítiques a Rovira i Pascal

Notícies relacionades

"Les diputades de la CUP vam votar la DUI perquè fos efectiva. Jo no sé què pensaven Marta Pascal Marta Rovira en aquell moment. Potser no estaven tan convençudes que fos efectiva i la van votar per compromís o simbolisme", ha manifestat.

Respecte a les negociacions sobre la investidura, Boya ha assegurat desconèixer les converses entre Junts per Catalunya i ERC ni quin és el paper del PDECat, que s'ha apartat de l'estratègia de Carles Puigdemont d'allargar el conflicte amb l'Estat. "El gruix de les negociacions el porten ells. Demanem que es posin d'acord i fer reunions a tres com més aviat millor", ha subratllat.