LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Ignacio González, imputat en el 'cas Púnica'

El jutge cita l'expresident de la Comunitat de Madrid després d'haver unificat aquesta investigació amb la del 'cas Lezo'

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutge del 'cas Púnica' ha citat com a investigat l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González. L'exdirigent popular ha rebut aquest dimarts, segons informa 'El Mundo', la notificació perquè es personi amb un advocat i un procurador davant el magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón. La decisió és anterior a la declaració de l'antecessor de González a la secretaria general del PP madrileny Francisco Granados, que aquest dimarts va vincular l'expresident amb la caixa b del partit.

García Castellón és el mateix jutge que instrueix la investigació del 'cas Lezo', en què l'expresident de la Comunitat de Madrid també està imputat pels presumptes delictes d'organització criminal, prevaricació, malversació, blanqueig, frau i falsificació documental. 

Notícies relacionades

Al gener, una interlocutòria va acordar acumular en una mateixa peça el presumpte finançament il·legal del PP de Madrid que el jutge està investigant en el marc del 'cas Púnica' i del 'cas Lezo'. El jutge va evidenciar un "solapament" entre la peça de la 'Púnica' sobre les presumptes comissions a canvi de contractes públics, i la número 4 de 'Lezo', sobre el presumpte desviament de fons de l'empresa pública de gestió de l'aigua.

Per això, va decidir unificar les dues investigacions, que ara s'instrueixen dins del 'cas Púnica', ja que aquest va ser el que va indagar en primer lloc. La imputació de González suposa, per tant, un simple tràmit perquè els advocats de l'expresident puguin personar-se, accedir al sumari del cas i defensar-lo.