TENSIÓ ENTRE SOCIS

El PP emplaça Rivera a dimitir per les sospites sobre la seva comptabilitat

Els populars recorden a Cs l'informe del Tribunal de Comptes i Rivera avisa: "Si Rajoy menteix, no continuarà"

zentauroepp36060043 rajoy rivera180101175504

zentauroepp36060043 rajoy rivera180101175504 / AGUSTIN CATALAN

2
Es llegeix en minuts
Agències

Els dards entre el PP i Ciutadans segueixen sobrevolant el seu acord parlamentari. Els populars han emplaçat aquest dimarts el president del partit taronja, Albert Rivera, a dimitir per l'informe del Tribunal de Comptes que no dona el vistiplau a la comptabilitat de Cs del 2015 per detectar una sèrie de deficiències. Per la seva banda, Rivera ha llançat un nou avís al president del Govern: "Si [MarianoRajoy té paraula, hi haurà pacte d'investidura. Si Rajoy menteix als espanyols, no continuarà".

En la Comissió Mixta (del Congrés i el Senat) de Relacions amb el Tribunal de Comptes, en què el president de la institució, Ramón Álvarez de Miranda, ha presentat l'informe dels estats comptables dels partits del 2014 i el 2015 --que es va conèixer a finals de l'any passat--, el ponent del PP, Juan Bravo, ha acusat Ciutadans d'aplicar una "doble vara de mesurar", atribuint il·legalitats als altres mentre que en el que els afecta a ells només hi veuen "aspectes formals". "No arrossegui més els peus. ¿Qui dimitirà en el seu partit? Rivera ho hauria de fer", els ha deixat anar als taronges.

Ciutadans va assegurar el gener passat que l'"error" en els seus comptes del 2015 ja s'havia solucionat en els del 2016. Els populars recorren a aquestes suposades irregularitats per atacar Cs, a qui retreu que vengui un missatge de regeneració democràtica tot i el "demolidor" informe del Tribunal de Comptes. Bravo s'ha preguntat què es pot esperar al Govern d'un partit que "no és capaç de gestionar ni el seu patrimoni".

Notícies relacionades

A la tarda, Rivera ha llançat un contundent advertiment a Rajoy als passadissos del Congrés, al ser preguntat sobre si veu en perill l'acord amb els seus socis. "Rajoy és qui té l'última paraula. Jo no convoco eleccions; les convoca ell", ha sentenciat.

L'estabilitat que trontolla

Al matí, el líder de Cs ja havia advertit a Rajoy que al seu partit "se li esgota" la paciència, com li està passant, a parer seu, a més del 80% dels espanyols, i l'havia instat a complir amb el pacte d'investidura si vol mantenir l'estabilitat política. "Seria absurd que per una qüestió personal o partidista faci trontollar l'estabilitat d'Espanya", ha subratllat Rivera. D'aquesta manera, el líder taronja ha tornat a elevar el to contra Rajoy per acusar-lo d'estar incomplint l'acord d'investidura, insistint, sobretot, en la corrupció, després de l'explosiva declaració d'aquest dilluns de l'exdirigent del PP madrileny Francisco Granados. 

l'explosiva declaració d'aquest dilluns de l'exdirigent del PP madrileny Francisco GranadosFrancisco Granados