LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

José María García es desdiu de les seves acusacions sobre Villar Mir a 'Salvados'

"Pregunteu-li a Évole d'on ha tret que era Villar Mir", diu el periodista

García nega davant el jutge que es referís a Villar Mir en la seva entrevista amb Évole. / EFE VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

El periodista esportiu José María García ha convidat els periodistes que l'esperaven a les portes de l'Audiència Nacional a preguntar a Jordi Évole, presentador del programa SalvadosSalvados, d'on va treure l'afirmació que un empresari de qui va parlar a la seva entrevista difosa ahir era Juan Miguel Villar Mir.

García ha anat a la citació que li ha fet el jutge del cas Lezo, Manuel García-Castellón, per declarar com a testimoni després de la difusió ahir del programa en què va insinuar que l'expresident d'OHL va passar "per caixa" per obtenir adjudicacions públiques.

"Pregunteu-li a Jordi Évole d'on ha tret que era Villar Mir. De totes maneres, jo li diré ara al jutge la veritat. Jo sí que he parlat amb un empresari, però ¿qui és aquest empresari? Jordi Évole ha dit Villar Mir, pregunteu-l'hi a Jordi Évole", ha dit als periodistes abans de declarar.

El magistrat l'ha citat en relació amb una peça del cas que investiga l'adjudicació a OHL el 2007 de la construcció d'un tren entre Móstoles i Navalcarnero (Madrid), una obra que finalment no es va realitzar.

Les seves revelacions

La citació s'ha produït l'endemà de l'entrevista a García al programa Salvados, en què parlava d'un constructor "poderosíssim" que havia arribat a ser ministre (Villar Mir va ser titular d'Hisenda el 1976) i que li va dir que havia de "passar per caixa" per obtenir adjudicacions públiques. Davant aquesta afirmació, Évole li va comentar: "Ja són moltes pistes... ¿comença amb Villar i acaba amb Mir?". "Comença amb V i acaba amb R", va contestar García, que no va arribar a anomenar directament Villar Mir.

El periodista radiofònic, ja retirat, va relatar que un dia li va preguntar a aquest constructor per què estava "comprant" polítics, si ell havia ocupat càrrecs públics d'importància. "Tinc una empresa de més de 30.000 obrers, si no faig obra pública no puc sobreviure... i per fer un metro d'obra pública he de passar per caixa", li va contestar aquest constructor.

Notícies relacionades

L'expresident d'OHL és un dels investigats en aquesta peça del cas Lezo, en què va comparèixer el mes de setembre passat i va negar saber res d'un suposat pagament d'1,4 milions d'euros a l'expresident madrileny Ignacio González per intercedir per a l'adjudicació a la seva empresa de la construcció del citat tren.

Villar Mir tornarà a declarar en relació amb l'adjudicació del tren de Navalcarnero, juntament amb el seu gendre, Javier López Madrid, el dia 21 de gener.