RELACIÓ PODEM-IU

Pablo Iglesias obre la porta per primera vegada a canviar el nom d'Units Podem: "Serem generosos"

"Si s'ha de canviar, es canvia", diu després de les crítiques d'Izquierda Unida

El secretari general morat pressiona el PSOE per la reforma electoral: "Ho van dir al programa. No haver-ho dit"

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pablo Iglesias ha obert la porta aquest divendres a un possible canvi de nom d'Units Podem. "Nosaltres serem enormement generosos, el canvi arriba amb unitat i respecte a la diversitat", ha dit el secretari general dels morats a TVE. Aquestes paraules confirmen el que va vançar al gener EL PERIÓDICO. 

Preguntat per la notícia de 20minutos que Izquierda Unida vol modificar la marca, Iglesias ha subratllat que a ell la qüestió "li sembla secundària. Si s'ha de canviar les coses, es canvien, i això no serà cap problema".

El líder de Podem ha dit que Garzón no li ha traslladat en persona que la marca sigui un "llast" però ha subratllat que han de ser magnànims amb les altres parts de l'aliança, ja que aquestes "han delegat el lideratge".

"És lògic que plantegin que necessiten visibilitat. Nosaltres serem enormement generosos", ha recalcat, abans de garantir que seguiran junts en les pròximes cites electorals. 

Dos anys

Notícies relacionades

El nom es va donar a conèixer el maig del 2016, abans de les generals del mes de juny i com a resultat del pacto de los botellines entre Iglesias i Alberto Garzón.

Dos anys després, quan aquest mitjà va avançar la possibilitat d'enterrar la marca, destacats dirigents de la formació com Pablo Echenique (secretari d'organització) van negar la major: 

undefined34442677 madrid  24 06 2016   cierre de campa a de podemos  en la ima160628200357

undefined34442677 madrid 24 06 2016 cierre de campa a de podemos en la ima160628200357 / JOSE LUIS ROCA