Hernando, sobre el pla de Puigdemont per a la 'presidència simbòlica': "No sé quines herbes usen per a l'esmorzar"

El portaveu del PP ha insistit que "és el moment que els diputats es posin les piles perquè hi hagi un candidat viable i no una ficció zombi"

Hernando, sobre el pla de Puigdemont per a la 'presidència simbòlica': "No sé quines herbes usen per a l'esmorzar"

Javier Lizón (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha ironitzat aquest dimarts sobre el pla de Puigdemont perquè sigui president: "No sé aquesta gent quines herbes usen per a l'esmorzar". "Cada dia es passen més amb la ració de til·la o teïna", ha afegit el dirigent popular sobre la proposta dels sobiranistes que hi hagi dos presidents de la Generalitat. "És delirant", ha subratllat a la roda de premsa posterior a la junta de portaveus.

Hernando ha insistit que "la imaginació per cometre disbarats no té fi" i ha demanat als dirigents catalans que estan "nets" que treballin per restablir la normalitat com més aviat millor a Catalunya. "És el moment que els diputats es posin les piles perquè hi hagi un candidat viable i no una ficció zombi", ha dit, i també s'ha dirigit als que estan "sempre veient els toros des de la barrera", en al·lusió directa a Ciutadans, perquè "es mullin".

Diàleg bilateral

Hernando també ha considerat aquest dimarts una "presa de pèl" i una "burla" que ERC demani al Govern central diàleg bilateral amb Catalunya, i ha instat el bloc sobiranista a deixar les "excuses", les "ocurrències" i els "cants al sol".

Notícies relacionades

"Si volen diàleg, que dialoguin entre ells", ha dit Hernando quan li han preguntat per la moció d'ERC que es debat aquest dimarts al Congrés i en què el grup català reclama a l'Executiu central l'obertura d'un diàleg bilateral amb el Govern de la Generalitat per arribar a una "resolució democràtica a les demandes expressades de manera permanent" a Catalunya.

El portaveu del grup popular ha apuntat que on observa "greus" problemes de diàleg i entesa és dins del bloc independentista, que és "antinatural", perquè, segons ell, l'únic que els uneix és que pretenen quedar-se amb el poder. "Tota la resta són excuses, originalitats, cants al sol, astracanades i ocurrències que són una burla per als catalans, els espanyols en general i la resta europeus", ha dit.