INICIATIVA INDEPENDENTISTA

¿Què és l'Assemblea d'Electes de Catalunya?

Puigdemont sospesa sustentar la seva investidura en aquesta plataforma impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència el 2016

lloveras

lloveras

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Assemblea d'Electes de Catalunya és una plataforma impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència i fundada el 26 d'octubre del 2016 amb l'objectiu de "protegir les institucions catalanes" davant una eventual intromissió de l'Estat espanyol, així com garantir que el referèndum d'autodeterminació s'acabaria celebrant. Fins ara aquesta organització no oficial havia quedat en un tercer pla de l'actualitat processista, però l'expresident Carles Puigdemont estudia situar-la al primer nivell al voler sustentar-hi la seva investidura com a president de la Generalitat. Amb això (al no intervenir el Parlament) podria evitar la impugnació del Govern de Mariano Rajoy, però tindria com a gran inconvenient que a la pràctica no tindria cap efecte legal. Seria una acció simbòlica.

Segons les seves dades, l'Assemblea d'Electes de Catalunya comptava a mitjans de l'any passat amb gairebé 3.000 inscrits. Seria, per tant, gairebé un terç de les 9.283 persones que podrien formar part de la plataforma: 9.077 alcaldes i regidors, 16 senadors, 135 diputats al Parlament, 47 diputats al Congrés i 8 eurodiputats. Fins ara s'han celebrat algunes trobades a comarques per presentar la iniciativa, però els seus organitzadors no li van donar més ímpetu més enllà de seguir incorporant més càrrecs en el seu registre a l'espera de futures actuacions i reunions. A la seva pàgina web www.aecat.cat es poden consultar les persones que en formen part. Com a curiositat, hi ha inscrits alguns regidors socialistes entre la immensa majoria d'independentistes. Ni l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ni els alcaldes de la majoria de les ciutats catalanes més habitades en formen part.