DECLARACIONS D'ALBIOL

Albiol ho nega tot: "No es va destinar un sol euro de diner públic al Joventut"

El president del PP recorda que la fundació es va crear el 2002 en època socialista "i avui continua amb la CUP al govern"

El president del grup parlamentari del PPC,  Xavier García Albiol 

El president del grup parlamentari del PPC,  Xavier García Albiol  / Mar Marti (ACN)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del PPCXavier García Albiol, ha negat aquest dilluns qualsevol tipus d'ajut il·legal al Club Joventut de Badalona: "Durant la meva alcaldia no es va destinar un sol euro de diner públic al Joventut", ha sentenciat Albiol, que no ha opinat sobre l'arxivament de la investigació per part de l'exfiscal en cap de Barcelona, Anna Magaldi, just abans del 21-D.

"Repeteixo, ni un sol euro de l'Ajuntament", ha insistit, que ha volgut recordar que la fundació privada Badalona Capital Europea del Bàsquet es va crear el 2002 en època socialista "i avui continua amb la CUP al govern municipal". "El procés d'ajuts econòmics i el seu repartiment entre el Joventut i els diferents clubs de la ciutat s'ha mantingut en el temps i es manté vigent durant més d'una dècada", ha comentat. I ha negat rotundament qualsevol especulació en el tema urbanístic. "Els terrenys eren propietat del Joventut, no de l'Ajuntament, i la negociació va ser amb la Generalitat", ha assenyalat Albiol.

El president popular també ha fet unes declaracions per desmentir la informació a través del seu compte de Twitter.

El PP nega la informació

El fiscal Antoni Pelegrín va instar el juny del 2017 que es traslladés el cas pels presumptes delictes de malversació de fons públics, frau i prevaricació a la Fiscalia Anticorrupció. En un principi, va rebre el beneplàcit dels seus superiors a la fiscalia de Barcelona. No obstant això, al cap d'uns mesos, la ja exfiscal va ordenar que s'arxivés el cas perquè les irregularitats detectades no eren rellevants a nivell penal. 

Notícies relacionades

Des del PP de Badalona lamenten que es posi en entredit l'actuació del consistori, justament durant el mandat en què Albiol va ser alcalde, i assegura que l'acusació és "totalment falsa" perquè "totes les subvencions que va rebre el club provenien de la fundació privada Badalona Capital Europea del Bàsquet i sempre ajustat a dret".

"En el moment en què Albiol assumeix la presidència de la Fundació, ho fa amb l'objectiu de seguir complint els compromisos fundacionals que tenia la Fundació amb tots els equips de la ciutat, de la mateixa manera que ho continua fent l'actual govern de Guanyem", explica el comunicat dels populars. "L'Ajuntament sempre ho ha fet dins de la normativa vigent i de manera consensuada amb totes les forces polítiques", insisteixen des del PP, que reconeix que si bé durant el mandat d'Albiol es van aprovar unes bases de subvencions "a tots els clubs de bàsquet", cada any la Fundació era "auditada".