BATALLA AL CENTRE-DRETA

El PP i l'operació 'Rivera és un llangardaix'

Els populars esperen amb inquietud un CIS que reflectirà la magnitud de la seva pugna amb Ciutadans

El partit de Rajoy crida a comparèixer al Senat diversos 'enemics declarats' del líder dels taronges

zentauroepp36060043 rajoy rivera180101175504

zentauroepp36060043 rajoy rivera180101175504 / AGUSTIN CATALAN

2
Es llegeix en minuts
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +

Semana complicada per a Mariano Rajoy. Espera una solució per al dilema català amb la ploma de firmar recursos jurídics en una mà i la de rubricar mesures al paraigua del 155 a l’altra. Ha de decidir abans de dimecres si avala la candidatura de Luis de Guindos per al Banc Central Europeu i s’obliga a uns canvis de Govern que no desitja. I espera avui un CIS que constatarà la guerra oberta en el centre-dreta espanyol després del 21-D.

Ciutadans és una obsessió per al PP, amb aquest debat entre els seus dirigents: ¿s’ha de triturar ara aquells als quals s’ha de reclamar suport per tirar endavant els Pressupostos del 2018? Amb opinions per a tots els gustos a la seu de la gavina, Rajoy intenta quadrar un cercle i deixa fer a tothom: als que defensen actuar sense pietat i els que aconsellen prudència i mesurar els atacs.

Però en el dia a dia s’imposa la mà dura enfront dels taronges i el seu líder. La que ben bé podria denominar-se operació Albert Rivera és un llangardaix de V, títol d’un polèmic llibre de Carlos Delgado Pullido, exregidor de C’s a Leganés, que s’ha convertit en una de les lectures preferides dels populars, i tornarà a estar d’actualitat d’aquí poques setmanes.

Sí, perquè el PP ha decidit reactivar la comissió que va crear al Senat per estudiar el finançament dels partits o, en versió menys pomposa però més realista, la que va impulsar a la Cambra on té majoria per contrarestar la que existeix al Congrés i analitza el suposat finan-

çament irregular dels conservadors. Allà serà on es parlarà d’aquesta curiosa publicació sobre i contra Rivera.

EL SETGE DE LA CORRUPCIÓ

El teva meva entre les comissions de les Corts continua. Dimarts l’oposició ha sol·licitat la compareixença de Francisco Correa, capitost de la Gürtel, al Parlament, però s’haurà de conformar amb una videoconferència i amb la negativa de l’imputat a respondre preguntes.  

Notícies relacionades

El PP, assetjat als tribunals per les declaracions dels seus excompanys –els ha fet mal la de Ricardo Costa i hi ha expectació sobre el que pugui dir Francisco Granados– i amb impaciència per defensar-se de l’assetjament de Cs en les enquestes, contraataca. Han sol·licitat al Senat que hi vagin les responsables del Tribunal de Comptes, María Dolores Genaro i María José de la Fuente, per explicar les suposades irregularitats comptables de Rivera.

Abans, el dia 15 de febrer, estan citats membres de la Plataforma Garanties Ciutadanes (que agrupa ressentits per diferents motius amb els taronges). També Delgado, el ja esmentat autor del llibre en què s’apunta com a tesi que Rivera no és el que sembla. O sigui, que és com un llangardaix d’aquells que als anys 80 van espantar el personal en l’exitosa sèrie V quan es van desposseir de la seva pell d’humans.