CONFLICTE CATALÀ

Millo rebutja que Puigdemont pugui formar part del Govern per la seva situació judicial

"Si una persona no pot ser investida president tampoc pot ser membre d'un Govern", diu

zentauroepp40981124 graf754  barcelona  17 11 2017   el delegado del gobierno en171123104817

zentauroepp40981124 graf754 barcelona 17 11 2017 el delegado del gobierno en171123104817 / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha rebutjat aquest diumenge que el candidat de JxCatCarles Puigdemont, pugui formar part del Govern per la seva situació judicial.

En una entrevista de Catalunya Ràdio, ha qualificat de broma la proposta d'investir president de la Generalitat una altra persona i que Puigdemont estigui al Govern, i ha advertit que "si una persona no pot ser investida president tampoc pot ser membre d'un Govern".

Millo ha sostingut que Puigdemont no es pot presentar a la investidura a la presidència de la Generalitat perquè "no compleix amb els requisits", ja que creu que primer hauria de declarar davant la justícia.

"El primer que ha de fer és rendir comptes amb la justícia, després, si la justícia ho permet, es pot sotmetre a una investidura", ha assegurat.

Notícies relacionades

Millo ha alertat que el preocupa que l'independentisme vulgui "restablir les coses tal com estaven abans de l'aplicació del 155", perquè creu que seria tornar a la situació en què el Govern central el va haver d'aplicar, de manera que no ha descartat tornar a fer-ho.

A més, ha explicat que es va reunir amb Puigdemont abans de l'estiu i que van parlar sobre la reforma del sistema de finançament de la Generalitat, i ha dit que ara és "un bon moment" per abordar-lo.