INFORMACIONS DE LA PREMSA BELGA

Puigdemont tria una vil·la a Waterloo com a residència a Bèlgica

L'expresident residirà, segons el diari belga 'L'Echo', en una mansió de 550 metres quadrats amb un lloguer de 4.400 euros al mes

zentauroepp41875639 waterloo bruselas puigdemont180201201824

zentauroepp41875639 waterloo bruselas puigdemont180201201824

2
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez

Ni Flandes ni Brussel·lesCarles Puigdemont ja ha decidit on vol fixar la seva residència a Bèlgica i la ciutat escollida ha sigut finalment Waterloo, a 30 quilòmetres de la capital belga i escenari d'una batalla decisiva, que va suposar la derrota de Napoleó Bonaparte i que va canviar la història d'Europa per sempre. Segons ha avançat aquest dijous el diari francòfon 'L’Echo', el candidat de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, la investidura del qual es va veure frustrada dimarts, es refugiarà en una espaiosa vila de 550 m2 a 4.400 euros al mes.

El contracte de lloguer, precisa aquest diari citant fonts fiables, l'hauria firmat dimecres el seu amic i conseller Josep Maria Matamala. Es tracta d'una mansió de totxo vermell amb sis habitacions, tres banys, amb sauna inclosa, una cuina superequipada, garatge per a quatre cotxes i una terrassa de 100 m2 quadrats que dona a un jardí de 10 hectàrees. Està situada, a més, en un carrer amb un nom que li pot resultar molt evocador, considerant les seves circumstàncies actuals: el carrer de l'Advocat.

El lloc de residència de Puigdemont, i de la resta d'exconsellers i diputats que l'han acompanyat en aquest periple, ha sigut tot un misteri des que va arribar a Bèlgica el 30 d'octubre passat. A finals de desembre, no obstant, va transcendir que havia trobat refugi en una vila situada a la localitat de Sint Pauwels propietat d'un milionari flamenc vinculat a la Nova Aliança Flamenca, els nacionalistes de Flandes. Fa unes setmanes, diversos mitjans belgues situaven l'expresident a l'hotel Husa President Park, en què la seva formació ha organitzat diversos actes amb la premsa i amb militants de la llista que lidera.

Sol·licitud de residència

Notícies relacionades

La nova informació el situa ara al sud de Bèlgica, al Brabant való, i confirmaria que els plans del polític català passen per seguir a Bèlgica malgrat que segueix sent el candidat de JxCat i segueix tenint comptes pendents amb la justícia espanyola. El que no confirma aquest diari és si Puigdemont ha fet el pas de registrar-se oficialment a l'ajuntament per regularitzar la seva situació. Un tràmit que habitualment tot desplaçat ha de fer si decideix quedar-s'hi més de tres mesos, al marge que la legislació europea garanteix la lliure circulació de persones.

Aquest tràmit està, en tot cas, taxat. Per registrar-se oficialment, la legislació belga exigeix anar en persona al conisitori a emplenar el tràmit i un domicili fix pel qual posteriorment ha de passar la policia per comprovar que efectivament la persona viu en aquest lloc i té el nom escrit a la bústia. La paperassa també li exigeix demostrar que o és un treballador (assalariat o autònom), sol·licitant de treball, estudiant o una persona amb prou recursos per viure pel seu compte al país i que no suposarà una càrrega per a l'Estat. La decisió final està en mans del Ministeri d'Interior, ocupat actualment pel nacionalista flamenc Jan Jambon.