EL PROCÉS, AL CARNAVAL DE CADIS

La comparsa que li fa sortir els colors a l'"a por ellos"

Una 'chirigota' de Los ángeles de la guarda denuncia la repressió policial de l'1-O i el fals patriotisme

La ’chirigota’ de Los ángeles de la guarda.

Es llegeix en minuts

El Periódico

El procés segueix donant joc per a les chirigotas del Carnaval de Cadis. Després de la que va simular la decapitació de l'expresident Carles Puigdemont i la que, posteriorment, es burlava dels ofesos per aquella, ara una comparsa li fa sortir els colors a l'"a por ellos. La comparsa Los ángeles de la guarda interpreta una denúncia en tota regla de la repressió policial de l'1-O.

També retreu als que agiten banderes identitàries que no mostrin el seu patriotisme a l'hora de defensar la sanitat o l'educació o de condemnar la pobresa, l'atur, la fam o la corrupció.

Amb lletra i música dels germans Márquez MateosLos Carapapas, i dirigida per un d'ells, David, els membres de la comparsa, amb ales d'àngels, comencen la seva actuació amb unes paraules que ja apunten a Catalunya: "No me envenena y como soy un ángel me la sudan las banderas". Defensen que poden "entender que luchen por su independencia", perquè "muchas veces este país nos da vergüenza.

De seguida es veu contra qui dirigiran els seus dards quan vinculen aquesta "vergonya" amb "los que mandaron la policía 'pa' moler a un pueblo a palos".

"'La banderita'"

Et pot interesar

"Yo no los vi sacar la banderita contra los ladrones, contra los recortes o las pensiones", critica la lletra de lachirigota, per disparar després contra la violència de gènere, la pobresa energètica o els morts a les cunetes. 

També la família reial rep al desitjar que "hasta el Rey pueda votarse" i sentenciar que "si el cuñado robó, que lo pague en la cárcel". "Entonces ve donde quieras, saca tu trozo de tela y presume de bandera", rematen.