A un dia de la investidura

Nous controls a la Jonquera per si torna Puigdemont

Policia Nacional i Guàrdia Civil despleguen dos controls nous a la frontera francesa amb presència d'unitats canines

zentauroepp41838824 efectius de la policia espanyola registrant el parafangs d u180129122144 / Gemma Tubert

zentauroepp41838824 efectius de la policia espanyola registrant el parafangs d u180129122144
zentauroepp41838818 agents de la policia espanyola durant un dels controls que h180129122155
zentauroepp41838825 el punt de control que la policia espanyola ha establert al 180129122119

/

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han establert dos controls policials nous a l'accés a l'autopista a la Jonquera en el marc del dispositiu de reforç implementat pel possible retorn de Carles Puigdemont per assistir al ple d'investidura previst per dimarts, 30 de gener.

Agents dels dos cossos policials han fet aturar i han registrat diversos vehicles procedents de França. En un dels escorcolls també s'ha activat la unitat canina per descartar que hi hagués droga a l'interior. El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va anunciar dimarts passat que blindarien les fronteres i que es reforçarien els controls per evitar que Puigdemont pogués entrar a Catalunya i arribar al Parlament encara que fos dins del "maleter d'un cotxe".

Aquest operatiu ja va deixar imatges de la Policia Nacional registrant fins i tot les clavegueres del parc de la Ciutadella o inspeccionant aeròdroms de la província de Girona, en l'intent de blindar per tots els mitjans possibles un hipotètic retorn de Puigdemont a territori espanyol.

Notícies relacionades

A dos dies del ple d'investidura, els controls policials a la frontera amb França s'han intensificat. Diversos efectius de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional han establert controls a la rotonda i al seu punt d'accés a l'autopista a la Jonquera, a la zona de duanes. Els agents han anat fent parar els vehicles provinents de França i els han registrat. En un dels registres han activat la unitat canina per la sospita que el cotxe pogués portar droga amagada.

Els efectius han revisat maleters i n'han tret objectes de l'interior. Al llarg d'aquest matí, els controls s'han anat desplaçant a diferents punts i tres furgonetes de la policia espanyola n'han instal·lat un altre a la zona del Pertús