ACCIÓ POLÈMICA

Arran reivindica l'atac a la seu de 'Crónica global'

Tres encaputxats van fer pintades acusant el mitjà de feixista i van trencar a cops de martell les vidrieres de la façana

zentauroepp41787713 la redacci n de cronica global sufre un ataque con pintadas 180126092846

zentauroepp41787713 la redacci n de cronica global sufre un ataque con pintadas 180126092846
zentauroepp41787735 la redacci n de cronica global sufre un ataque con pintadas 180126093058
zentauroepp41787722 180126092840

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'organització juvenil de l'Esquerra Independentista, Arran, s'ha atribuït l'atac d'aquest dijous contra la seu del mitjà digital Crónica global a Barcelona.

La matinada de dimecres a dijous, tres persones encaputxades van fer pintades contra el "feixisme" ("Il·luminem la foscor, ofeguem el feixisme") i van trencar a cops de martell les vidrieres de la façana de l'edifici on té la redacció el diari.

Els responsables de Crónica global van presentar denúncies davant la fiscalia de delictes d'odi i discriminació i davant els Mossos.

Comunicat a les xarxes

En un comunicat penjat al seu perfil de Twitter, Arran s'ha atribuït l'acció i l'han justificat per la necessitat de "posar sobre la taula el paper d'alguns mitjans de comunicació per encobrir donar ales als grups neonazis". Al seu parer, Crónica global actua com a "còmplice d'aquestes agressions quan parlen de les 'pacífiques' manifestacions de Societat Civil Catalana que acaben amb persones ferides, o quan s'inventa notícies per atiar un conflicte identitari a Catalunya que només s'intenta crear des de la dreta".

Notícies relacionades

L'entitat independentista, pròxima a la CUP, denuncia l'augment d'agressions feixistes i considera que "blanquejar les seves actuacions des dels mitjans de comunicació (...) és atiar el feixisme i donar carta blanca per actuar".

"S'ha d'exigir a tots els mitjans que deixin de donar ales a les agressions feixistes i s'ha d'assenyalar aquells que ho fan interessadament", afegeix en el seu comunicat Arran.

Temes:

Arran