INICIATIVA PARLAMENTÀRIA

Ciutadans demanarà crear una comissió d'investigació al Congrés sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils

El partit taronja busca aclarir les relacions entre Espanya i la CIA

zentauroepp41430679 madrid 29 12 2017 rueda de prensa de albert rivera en el con171229110029

zentauroepp41430679 madrid 29 12 2017 rueda de prensa de albert rivera en el con171229110029 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El president de CiutadansAlbert Rivera, ha anunciat aquest dimarts que la seva formació demanarà crear una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) del mes d'agost passat, que es va saldar amb gairebé una vintena de víctimes mortals i més de 100 ferits.

En una entrevista a Los desayunos de TVE, Rivera ha explicat que l'objectiu no és buscar els responsables polítics de l'atac, sinó aclarir què es va fer malament i què es pot millorar en el futur i "evitar que torni a passar" un fet similar. "Em preocupa que en un futur no puguem evitar que torni a passar", ha reconegut.

Notícies relacionades

El líder del partit taronja ha opinat que hi ha "descoordinació policial" i, al seu parer, és necessari conèixer les relacions entre Espanya i la CIA, entre altres coses. Rivera ha afirmat que era "necessari" que passessin uns mesos per reclamar una comissió d'investigació pel "dolor que han viscut els espanyols, les seves famílies i la gent que va patir" l'atac.

La iniciativa de Ciutadans se suma a l'anunciada ahir dilluns pel PSC de demanar explicacions al nou Govern que es formi després de la investidura sobre l'actuació de l'anterior Executiu i els Mossos, després de conèixer-se que la policia autonòmica va intentar destruir l'alerta dels EUA sobre una amenaça terrorista a la Rambla.