El PSC demanarà explicacions al Govern per l'alerta dels EUA que va intentar destruir

Rivera titlla de "molt greu" que la policia autonòmica intentès incinerar l'avís nord-americà

zentauroepp39076935 la portaveu parlament ria del psc  eva granados  durant la r170627172622

zentauroepp39076935 la portaveu parlament ria del psc eva granados durant la r170627172622 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PSC demanarà explicacions al nou Govern de la Generalitat sobre l’actuació de l’Executiu català i dels Mossos d’Esquadra davant els atemptats a Barcelona i Cambrils del mes d’agost passat, després que EL PERIÓDICO difongués que la policia autonòmica va intentar destruir l’alerta dels EUA sobre l’amenaça d’un atac terrorista a la Rambla. La mateixa informació d’aquest diari aportava documents que proven que el cos policial va elaborar un dossier titulat Informe sobre possible amenaça a Barcelona que acredita l’existència de l’esmentat avís dels Estats Units.

«El Govern no va venir al Parlament a donar explicacions dels atemptats [de Barcelona i Cambrils]. Les tornarem a demanar. Els Mossos van intentar destruir l’alerta dels EUA sobre la Rambla», va escriure la portaveu dels socialistes a la Cambra catalana, Eva Granados, retuitejant la notícia d’aquest rotatiu. Més tard, el mateix líder del PSC, Miquel Iceta, també es feia ressò del mateix article periodístic a través de les xarxes socials.

CIUTADANS

Notícies relacionades

El secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, va evitar no obstant entrar a valorar la notícia en roda de premsa i només va manifestar que s’ha d’esperar que finalitzin les investigacions. En canvi, el president de Ciutadans, Albert Rivera, sí que va recórrer a  Twitter per qualificar de «greu» la informació desvelada per aquest diari segons la qual els Mossos van intentar cremar el comunicat de l’espionatge nord-americà sobre un possible atemptat terrorista a Catalunya. Gràcies a una xivatada, el Cos Nacional de Policia va poder impedir que agents de la policia autonòmica destruïssin l’original en anglès i un dossier intern del cos, juntament amb milers de documents més, el 26 d’octubre en una incineradora del Besòs.

INVESTIGACIÓ

Un pas més enllà va anar el grup municipal del PP a Barcelona. El seu líder, Alberto Fernández Díaz, va reclamar a l’alcaldessa Ada Colau que es personi i investigui els papers que van ser incautats als Mossos i va recordar que el 24 de novembre passat, el ple, a proposta del grup Demòcrata, amb el sí d’ERC i l’abstenció dels comuns, el PSC, la CUP i Gerard Ardanuy, va demanar responsabilitats polítiques al Govern d’Espanya.