XARXES SOCIALS

Detingut un home a Igualada per amenaçar de mort Albert Rivera a Facebook

El detingut no té antecedents policials i ha passat a disposició judicial

zentauroepp41430679 madrid 29 12 2017 rueda de prensa de albert rivera en el con171229110029

zentauroepp41430679 madrid 29 12 2017 rueda de prensa de albert rivera en el con171229110029 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut aquest divendres a Igualada (Anoia) un home de 49 anys i nacionalitat espanyola per amenaçar de mort el líder de Ciutadans, Albert Rivera. L'arrestat està acusat dels delictes d'amenaces i incitació a l'odi a les xarxes socials, després de publicar diversos comentaris contra el polític al seu perfil personal de Facebook.

La investigació va partir d'una querella interposada l'any passat pel mateix líder de Ciutadans, de la qual es va fer càrrec el jutjat d'instrucció 51 de {la plaça} de Castilla, segons fonts del Ministeri de l'Interior. La investigació l'ha dut a terme la unitat adscrita de Policia que dirigeix Pedro Agudo.

El detingut no té antecedents policials i ha passat a disposició judicial del Jutjat de Primera Instància número 2 d'Igualada, en funcions de guàrdia.

"A Ciutadans no permetrem que s'amenaci la gent per pensar diferent. El nacionalisme a Catalunya ha provocat una fractura social que trigarem anys a recompondre", han assenyalat des del partit taronja, abans de subratllar que "la majoria de catalans volen seguir sent espanyols i europeus".

Pintades i insults

No és la primera vegada que Rivera viu un episodi similar. El mes d'octubre passat, el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata també va obrir diligències d'investigació per enaltiment del terrorisme i amenaces per unes pintades aparegudes a Girona contra Rivera i la dirigent d'aquest partit a Catalunya, Inés Arrimadas.

Notícies relacionades

A més, a la botiga dels pares de Rivera han aparegut pintades en diverses ocasions, l'última un llaç groc en record dels polítics presos. Durant la campanya del 21-D també van enganxar cartells amb aquest símbol a la porta. 

El 2008, quan els pares de Rivera tenien una botiga d'electrodomèstics, aquesta va ser apedregada en una ocasió i en una altra hi va aparèixer una pintada en què els deien "porcs feixistes" al costat d'una diana.