A Colòmbia

Felipe González defensa la participació política dels investigats pel procés

L'expresident defensa que els polítics investigats assumeixin el seu escó i les seves responsabilitats mentre esperen la justícia

Felipe González ha defensat la participació electoral dels polítics investigats a Catalunya. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha defensat la participació política dels investigats pel procés a Catalunya, mentre la justícia no sentenciï en ferm la seva inhabilitació pels suposats delictes pels quals són investigats. Catalunya, una comunitat autònoma amb la qual a Colòmbia ha dit que Espanya té "un petit conflicte" i, mesos enrere a Veneçuela, va dir que travessava una "dramàtica crisi d'Estat".

L'exdirigent socialista va comparar en un míting a Turbaco (Cartagena, Colòmbia) la participació dels líders independentistes investigats en relació amb el seu paper en el procés de secessió, amb la dels guerrillers de la FARC en la política colombiana.

"Vostès saben que tenim un petit conflicte a Catalunya. Tots (els polítics) han participat en les eleccions i alguns estan investigats, però encara no estan processats. A més, jo soc partidari que participin, no hi veig cap inconvenient", va afirmar.

González va afegir que en el cas dels exguerrillers, "només la justícia in fine" per participar en política, al referir-se a la polèmica que ha suscitat al país la inscripció de membres del partit FARC com a candidats per a les eleccions legislatives i presidencials d'aquest any a Colòmbia sense haver sigut jutjats pels seus crims.

Notícies relacionades

"Que participin, que es comptin mitjançant els vots. ¿Quin és el problema, quin és el preu per a Colòmbia si tot és positiu? No hi ha res que sigui negatiu en això", va dir sobre els membres de les FARC. Segons González, que els exguerrillers participin en política no significa que no se sotmetin a la justícia. "La justícia actuarà d'acord amb els paràmetres acordats i tal, però no és incompatible", va afirmar.

González va citar el cas de Catalunya després de participar en una reunió de la Comissió de Seguiment, Impuls i Verificació a la Implementació dels Acords de Pau de Colòmbia que es va portar a terme a Turbaco, localitat pròxima a la caribenya Cartagena de Indias, amb l'assistència del president Juan Manuel Santos i de representants de la FARC.