AUDIÈNCIA NACIONAL

Jordi Pujol Ferrusola paga la fiança de 500.000 euros per sortir de la presó

El primogènit de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol està a l'espera que es facin els tràmits a l'Audiència Nacional

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez / J. G. Albalat

Jordi Pujol Ferrusola, el primogènit de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha abonat la fiança de 500.000 euros que li va imposar el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata el 22 de desembre, segons han confirmat a aquest diari fonts pròximes a la defensa. L'empresari abandonarà la presó madrilenya de Soto del Real, on va ingressar el 25 d'abril, aquest dimecres. Els diners han sigut recaptats per diversos familiars.

L'advocat Cristobal Martell, que defensa Jordi Pujol Ferrusola, va sol·licitar al jutge el 12 de desembre que rebaixés la fiança fixada al mes de juny per aconseguir la seva excarceració, una petició a què la Fiscalia Anticorrupció es va oposar, a l'entendre que la seva llibertat pot perjudicar la instrucció de la causa. El magistrat va decidir divendres rebaixar de tres milions a 500.000 euros la fiança del fill gran de Jordi Pujol. En la mateixa resolució, De la Mata va ordenar el bloqueig d'una transferència de 2,6 milions de dòlars (2,18 milions d'euros) a un compte de Caixa Bank a nom d'una de les seves societats. Amb aquests fons, el magistrat considera que pretenia prestar la fiança inicial.