entrevista a 'okdiario'

Zoido: "Si s'ha de detenir Rovira i Artadi, se les detindrà"

La portaveu de Justícia del PDECat al Congrés qualifica de "barbaritat absoluta" les declaracions del ministre i afegeix que "li hauria de caure la cara de vergonya amb aquestes afirmacions"

undefined41416416 graf1760  madrid  26 12 2017   el ministro del interior  jua171226181025

undefined41416416 graf1760 madrid 26 12 2017 el ministro del interior jua171226181025 / Miguel Berrocal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat aquest dimarts que, "si s'ha de detenir" la secretària general d'ERC, Marta Rovira, o la cap de campanya de la candidatura de JxCat, Elsa Artadi, "se les detindrà", encara que siguin "nous càrrecs electes". El ministre ha fet aquestes declaracions en una entrevista a OKdiario, en què ha afegit que "cadascú acabarà sent responsable de les decisions i les accions que ha pres".

El ministre, que ha volgut reiterar que "la justícia i la policia judicial són independents", ha sigut preguntat per la possibilitat que a la policia li "tremoli el pols" a l'hora de detenir Rovira -recentment imputada- i Artadi, considerada per la Guàrdia Civil la mà dreta de Puigdemont l'1-O.

Amb aquestes paraules, Zoido torna a insistir en les informacions d'aquest diumenge, quan fonts del Govern de Mariano Rajoy van assegurar que al president del Govern "no li tremolarà el pols" per fer "tot el necessari" amb l'objectiu de garantir la legalitat.

Notícies relacionades

Davant la possibilitat que això suposi tornar a recórrer a l'article 155 de la Constitució, insisteixen: "Tot el necessari". No obstant, ressalten que es tracta d'un escenari que no desitgen i que no esperen que passi.

Crítiques del PDECat

La portaveu de Justícia del PDECat al Congrés, Lourdes Ciuró, ha qualificat de "barbaritat absoluta" les declaracions del ministre. "Els hauria de caure la cara de vergonya al fer unes afirmacions com aquestes", ha apuntat. Ciuró creu que els informes que elabora la Guàrdia Civil van "al dictat del Ministeri de l'Interior". "I són els que serveixen per fonamentar resolucions de jutjats i tribunals espanyols, d'altes instàncies nomenades pel partit del Govern, a través del CGPJ, per tant de part, que dictaminaran sobre el que li interessa a l'Estat espanyol", ha afegit. Per això, considera que la imparcialitat no acompanya "la justícia espanyola en aquests moments i en aquesta qüestió".