Reaccions al discurs del Rei

El PSOE valora positivament el discurs de Felip VI i treballarà per la governabilitat de Catalunya

Afegeix la lluita contra la desigualtat, la protecció social, la ciència i l'educació a la llista de problemes

Manté l'aposta per la convivència, el diàleg i el respecte a la legalitat per a la situació catalana

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

José Luis Ábalos, secretari d'organització del PSOE, ha assegurat que fan una valoració "globalment positiva" del discurs de Nadal de Felip VI i ha destacat que amb el seu parlament va deixar clar "el coneixement" i la inquietud" que té de la situació del paísA més, ha avançat que els socialistes lluitaran amb totes les seves forces per la governabilitat de Catalunya, encara que no ha fet més anuncis en aquest sentit.

"Catalunya segueix formant part de la nostra preocupació. Seguirem apostant per la convivència, el diàleg, la concòrdia, el respecte a la legalitat, la lleialtat i intentarem lluitar amb totes les nostres possibilitats per la seva governabilitat. Catalunya mereix un govern  preocupat i ocupat pels problemes dels catalans i catalanes. Volem una Catalunya a Espanya i a Europa", ha ressaltat.

En el mateix sentit, encara que sense indicar que es tractés d'una referència explícita a la qüestió catalana, Ábalos ha destacat el compromís socialista "per la convivència basada en el respecte a la diversitat i a la pluralitat, a la lleialtat al compliment de la norma i la lluita per la igualtat".

El dirigent socialista ha lloat la reivindicació "de la nostra història recent" que va fer el monarca "que sens dubte compartim en la mesura que hem sigut i som actors de tot aquest temps i de les conquistes aconseguides amb el poble espanyol". També ha compartit el seu desig de construir "el futur sense temor del present".

L'agenda social socialista per al 2018

Notícies relacionades

Ábalos ha aprofitat els problemes que va plantejar Felip VI en el seu discurs com a reptes que té Espanya, per assegurar que comparteixen aquest diagnòstic però ha afegit també altres inquietuds del PSOE "que tenen a veure amb la lluita contra la desigualtat, la protecció social, la ciència i l'educació".

"Volem implantar la renda mínima d'inserció i el blindatge del sistema de pensions per fer-ho és necessària una fiscalitat més distributiva i solidària i una economia competitiva, amb inversió en ciència, coneixement i investigació que aprofiti el talent dels nostres joves i emprenedors, amb una ocupació estable i de qualitat i amb salaris dignes", ha desgranat després de lamentar que "Espanya és cada vegada més desigual i els espanyols i espanyoles senten que es limiten les oportunitats per arribar a una vida millor".