ELECCIONS 21-D

JxCat assegura que l'independentisme té el mandat per complir el seu programa

Artadi: "Allargarem la mà una altra vegada al Govern espanyol perquè s'assegui a dialogar"

zentauroepp41389401 jxcat junts elsa artadi171221204539

zentauroepp41389401 jxcat junts elsa artadi171221204539

1
Es llegeix en minuts

La directora de campanya i diputada electa de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha assegurat aquest divendres que després de les eleccions de dijous a Catalunya l'independentisme "té el mandat popular per formar Govern i per seguir treballant en l'objectiu polític que té en el seu programa electoral".

"Tenim un mandat al Parlament per seguir treballant en aquesta direcció", ha afirmat en una entrevista amb Onda Cero, després que C's vencés els comicis però la suma de les formacions independentistes -JxCat, ERC i la CUP- aconseguís 70 diputats, dos per sobre de la majoria absoluta.

Artadi considera que el 47% de vots que ha aconseguit el sobiranisme és un magnífic resultat encara que no ha superat el 50%, com tampoc ho ha fet "el resultat dels 57 diputats que ha tret el 155", en referència a la suma de C's, PSC i PP.

Ha confiat que les eleccions permetin "restituir el Govern legítim i que pugui tornar el president i investir-lo", en referència a Carles Puigdemont, l'Executiu del qual va ser cessat en aplicació de l'article 155 de la Constitució, i que la suma independentista faciliti recuperar la Generalitat.

Article 155

Ha subratllat que el PP, que va activar el 155, ha sigut el perdedor i que els electors "l'han deixat en tres diputats i és extraparlamentari en tres de les demarcacions" de Catalunya.

Notícies relacionades

No obstant, ha advocat perquè el nou Govern intenti negociar una sortida a la situació política amb l'Executiu de Mariano Rajoy: "Allargarem la mà una altra vegada al Govern espanyol perquè s'assegui a dialogar".

"Els problemes polítics es resolen fent política i no amb porres i empresonant la gent per les seves idees polítiques", ha afegit, i ha demanat que es permeti als diputats electes ocupar els seus escons.