Sánchez al PP: "No es pot ser un gran partit si a Catalunya ets una anècdota"

El líder del PSOE critica el to de la vicepresidenta i insisteix a demanar que es "recomponguin consensos" a través d'una reforma constitucional

El dirigent socialista recorda que ERC va dir "carceller" al seu partit per defensar que el PSC no faci president un independentista

undefined40627433 gra190  cartagena  21 10 2017   el secretario general del ps171021201522

undefined40627433 gra190 cartagena 21 10 2017 el secretario general del ps171021201522 / Marcial Guillen

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

A dos dies de les eleccions catalanes, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha concedit una entrevista en què ha criticat amb duresa els independentistes, però també el Govern i C's, i ha insistit a vendre Miquel Iceta com a presidenciable perquè és l'únic que no pateix "vetos" encara que sí retrets per part dels dos blocs en disputa. "L'ataquen per les dues bandes, i per això probablement és la solució", ha assenyalat.

En declaracions a la Ser, Sánchez ha criticat el to utilitzat dilluns per la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santarmaría, al Senat, quan va concloure que el procés és un fakefake, i ha avisat Mariano Rajoy i el PP que no es pot ser “un gran partit” si es converteixen en una “anècdota electoral” a Catalunya. 

Notícies relacionades

Així mateix, ha insistit que el PSC no farà “president un independentista” i ha recordat que “la gent d'ERC” va dir “carceller” al seu partit i va votar en contra de la seva investidura com a president del Govern. Per això, ha apostat per fer “el possible”, després del 21-D, perquè no hi torni a haver un Govern secessionista i perquè les forces contràries a la separació busquin una via per “recompondre consensos”, a través de la reforma de la Constitució.

Pel que fa a la proposta ja retirada per Iceta d'indultar els dirigents independentistes que resultin condemnats, Sánchez se n'ha distanciat al demanar que es deixi els jutges "treballar" i des de l'àmbit dels partits es busquin solucions "polítiques".