El PSOE rebaixa la proposta d'indult d'Iceta a mera proposta electoral

La portaveu socialista al Congrés recorda que el líder del PSC ja ho ha dit "tres o quatre vegades"

zentauroepp41043221 madrid 22 11 2017 pleno del congreso  sesi n de control al g171122115244

zentauroepp41043221 madrid 22 11 2017 pleno del congreso sesi n de control al g171122115244 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Margarita Robles, ha rebaixat aquest dijous a una mera proposta electoral la decisió del candidat del PSC, Miquel Iceta, de demanar l'indult per als dirigents independentistes acusats de rebel·lió i ha dit que s'han de diferenciar els temps polítics dels temps de la justícia.

"És una proposta que es fa en campanya electoral i no s'ha de veure de cap altra manera", ha afirmat Robles als periodistes al Congrés, on ha expressat la seva sorpresa pel debat que ha suscitat ara quan és la "tercera o quarta vegada" que Iceta fa aquesta promesa.

Després de remarcar que "al final hauran de ser els ciutadans els que la valorin en les eleccions", ha defensat que el PSC busca amb el seu programa electoral tornar a definir un clima de convivència a Catalunya i acabar amb la fractura social.

"Des d'aquest punt de vista, la campanya que està fent el PSC és una campanya molt honesta", ha destacat la portaveu socialista, per a qui no es tracta de compartir o no la proposta d'Iceta sobre els indults per als dirigents independentistes.

En la seva opinió, cal tenir en compte que en una campanya electoral no és una promesa concreta, sinó un conjunt i, en aquest sentit, ha dit que el PSOE creu que "si hi ha una proposta electoral que de veritat contribuirà que Catalunya torni a recobrar el clima de convivència és la del PSC".

Notícies relacionades

Robles ha demanat, a més, diferenciar entre la "proposta política" d'Iceta i la feina dels tribunals, en els quals el PSOE té "confiança absoluta i molt més en un procés que està portant a terme la Sala Segona del Tribunal Suprem".

"Són qüestions que no es poden barrejar", ha insistit, i ha afegit que "els polítics fan unes propostes i els jutges el que han de fer és aplicar la llei".