VIOLÈNCIA MASCLISTA

Tres prostíbuls financen una vetllada de boxa contra la violència masclista

Podem demana responsabilitats a l'alcaldessa de Camargo, a Cantàbria

noche-reinas

noche-reinas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

Podem ha demanat responsabilitats polítiques a l'alcaldessa de Camargo (Cantàbria), Esther Bolado, per permetre que la vetllada de boxa contra la violència masclista patrocinada, entre altres, per tres clubs de cites, amb el títol La nit de les reines,La nit de les reines se celebri dissabte al poliesportiu públic de Revilla de Camargo.

El partit morat ha demanat aquest dijous la suspensió de la vetllada "ja que encara hi és a temps d'evitar aquesta ignomínia", i la retirada dels fons públics que s'hi havien destinat.

Des de Podem consideren que l'alcaldessa "s'ha desacreditat totalment a si mateixa i ha desacreditat tot un ajuntament". "No tot s'hi val, senyora alcaldessa, per més que s'acompanyi d'un aparent fi benèfic, aquest esdeveniment fa pudor de masclisme i desconsideració a la mínima ètica pública exigible a un ajuntament", assenyalen en un comunicat de premsa.

Aquest fet va ser denunciat públicament durant la comissió de pressupostos per la diputada de Podem Verónica Ordóñez, que llavors va advertir a la vicepresidenta, Eva Díaz Tezanos, de la "gravetat dels fets, a la qual cosa, com hem vist, ha fet cas omís".

Notícies relacionades

Podem considera "totalment inacceptable" que entre les empreses promotores apareguin els clubs de cites: Acrópolis, Star Dust i Borgia. "Qualsevol a Cantàbria sap que són prostíbuls. Les seves múltiples incidències, denúncies i judicis que apareixen periòdicament als mitjans de comunicació donen fe que no són precisament cafeteries", afegeixen.

El partit morat denuncia que la prostitució "és un impressionant negoci de tràfic i esclavitud de dones, el súmmum de la violència contra les dones". A més, assenyalen que l'expressió La nit de les reines, que "potser és habitual en la boxa", els "grinyola".