DENÚNCIA

Un professor de Tremp haurà de declarar per tuits com "l'infern és Espanya"

Un informe de la Guàrdia Civil recull 119 tuits com a prova del suposat delicte d'incitació a l'odi

tremp

tremp

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"L'infern és Espanya" és un dels tuits pel quals ha sigut citat a declarar el professor de Tremp (Pallars) Manel Riu, acusat d'incitar a l'odi i la revelació de secrets per crítiques a les forces policials després de l'1-O. Ha sigut citat a declarar el 18 de gener.

La Guàrdia Civil va detenir Riu el 16 de novembre. La Guàrdia Civil va anar al seu institut, encara que el professor no hi estava fent classes. El van trobar a casa seva, on li van comunicar que havia d'anar a la caserna de Tremp. Allà se li va notificar la detenció per un delicte d'odi, i va ser deixat en llibertat.

"Jo no crec ni en Déu, ni en l'ànima, ni en la vida eterna, ni en el cel, ni en l'infern.. Bé, en l'infern sí que hi crec: l'infern és Espanya". Aquest és un tuit complet que va fer el professor de Tremp el 10 de novembre i pel qual ha sigut citat a declarar.

Un document, elaborat per la Guàrdia Civil, conté 119 tuits traduïts al castellà amb captures de pantalla i vol ser la prova per acusar Riu d'un suposat delicte d'incitació a l'odi i revelació de secrets per crítiques a les forces policials pels fets de l'1-O.

Notícies relacionades

Un altre dels tuits, del 25 d'octubre, es refereix a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría:

També n'hi ha un altre sobre el president espanyol, Mariano Rajoy: