CATALUNYA EN COMÚ

Els comuns repten ERC i JxCat a aclarir el seu pla

Domènech exigeix a les formacions independentistes que "diguin la veritat d'una vegada"

zentauroepp41250994 echenique domenech comu171209170900

zentauroepp41250994 echenique domenech comu171209170900 / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat de Catalunya en Comú-Podem (CeC), Xavier Domènech, es va dirigir ahir a les forces independentistes per exigir-los que expliquin quins plans tenen per després de les eleccions del 21-D i els va reclamar  que «diguin la veritat d’una vegada». «Nosaltres sí que sabem què proposem, ¿ho saben ells?», es va preguntar durant un acte a Terrassa, en què va estar acompanyat pel secretari d’organització de Podem, Pablo Echenique.

«S’ha acabat el full de ruta, doncs l’únic que va passar va ser un cap de setmana on no va passar res, i després, el desastre de l’autogovern intervingut pel PP», va recordar el cap de llista dels comuns abans de reclamar tant a Junts per Catalunya com a ERC que deixin de «mentir el país».

Domènech, que té la dura tasca de remuntar uns sondejos molt adversos, tot i que pot acabar tenint la clau de la governabilitat després de les eleccions, es va aturar en els republicans i, amb la mirada posada en el 22-D, els va instar a fer-se grans i a deixar d’estar subordinats a la dreta catalana. En aquest context, va preguntar a ERC si, com els comuns, vol revertir les retallades d’Artur Mas, limitar el preu dels lloguers i aplicar una fiscalitat progressiva per reduir les desigualtats i blindar els drets socials.

Garrotada al PSC

Amb l’objectiu de pescar vots entre possibles electors descontents del PSC, Domènech, en un míting a la tarda a Lleida, va censurar el suport dels socialistes a l’aplicació de l’article 155, que ha tingut entre les seves conseqüències que «les obres d’art de Sixena estiguin obligades a sortir de Lleida». «Gràcies, PSC»,  va deixar anar, i va recordar el pacte dels socialistes catalans amb C’s a l’ajuntament de la capital del Segrià. Un pacte que  va qualificar de «desastre» i va demanar que no es reprodueixi a la Generalitat.

Notícies relacionades

En termes semblants es va manifestar al matí Echenique, que va interpel·lar els votants de PSC, Ciutadans i PP perquè en el moment de votar «no oblidin que José María Aznar va recomanar el vot» per aquestes formacions. Segons el seu parer, al «front Aznar» hi ha «la papereta taronja, que s’ha dedicat en els últims mesos a intentar trencar la convivència a Catalunya; la d’Albiol, que utilitza el manual de Marine Le Pen per fer campanya a Badalona; i la de Miquel Iceta, que un dia balla i un altre es fa un selfie amb l’extrema dreta de Catalunya».

El bloc independentista

En relació amb aquestes forces, el secretari d’organització de Podem va dir que hi ha el bloc integrat per Junts per Catalunya, «una coalició del PDECat i de CDC, un partit amb el dubtós honor de poder disputar-li al PP el premi de partit més corrupte d’Europa»; ERC, «que no sap què proposa ni qui és el seu candidat, si Oriol Junqueras o Marta Rovira; i la CUP, «molt revolucionaris però que en canvi voten a favor de pressupostos amb 2.300 milions de retallades en sanitat, educació i dependència».