MÍTING A TARRAGONA

Pedro Sánchez crida a votar contra els independentistes: "Si tu no hi vas, ells es queden"

El líder del PSOE reclama als catalans "superar la dinàmica de blocs" en les eleccions del 21-D

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha acompanyat aquest matí Miquel Iceta en un acte de campanya a Tarragona. Sánchez ha cridat a la participació en les eleccions del 21-D i ha defensat la recuperació de la convivència amb Iceta com a president. Si tu no hi vas, ells es queden, ha dit Sánchez. Per la seva banda, Iceta ha assegurat que si guanya les eleccions, una de les primeres coses que farà serà trucar a Juncker per dir-li que s’han acabat els problemes amb Catalunya. Ei, Jean-Claude, s’ha acabat. No et portarem problemes, et demanarem inversions, però problemes, ni un, ha dit fent broma. / ATLAS

2
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

Pedro Sánchez ha utilitzat la seva primera aparició en la campanya catalana per rescatar un dels eslògans electorals que més bons resultats han donat als socialistes en els últims anys. El si tu no hi vas, ells tornen, que va donar al PSC de Carme Chacón 25 diputats posant el PP en el punt de mira, serveix ara al líder del PSOE per cridar al vot contra els independentistes. "Si tu no hi vas, ells [els secessionistes] es queden", ha dit, conscient que el 21-D es dirimirà en gran part en clau identitària.

Tarragona, i davant les 500 persones que han omplert el Palau Firal, Sánchez ha reivindicat els socialistes com "l'esquerra de govern" i ha carregat contra un dels discursos que els independentistes han fet circular en els últims anys: que és impossible defensar la vigència d'Espanya des d'una perspectiva progressista.

En realitat, el líder del PSOE ha dit el contrari quan ha afirmat que "no hi ha cap causa d'esquerres en el secessionisme", perquè "l'esquerra està, entre altres coses, a defensar la reforma laboral, defensar un nou estatut dels treballadors o lluitar contra la violència de gènere".

Reconciliació i diàleg

Com a teloner de luxe del candidat socialista al 21-D, Miquel Iceta, Sánchez ha fet una crida a la reconciliació i al diàleg després de cinc anys de procés i ha dit que "l'única papereta que pot articular la unitat entre els catalans és la del PSC". Davant dels problemes que, ha dit Sánchez, hi ha fins i tot "per parlar de política" en família, els socialistes proposen "superar la dinàmica de blocs". En aquest sentit, ha demanat el vot per a Iceta, un home, ha afegit, "capaç de posar els interessos dels catalans per sobre de tot".

El candidat del PSC ha recollit el guant i, després que el líder del PSOE defensés els valors progressistes davant els que encarna el PP, ha dit: "L'Espanya que dibuixes ens emociona, és una Espanya que volem ajudar a construir. I tu ets l'esperança que això és possible, i per això ens tens a tots al teu costat".

Les coses clares

Notícies relacionades

Iceta, que ha insistit en el missatge que "seguir en el camí independentista ens porta a la ruïna", ha remarcat la necessitat que hi hagi "reconciliació" entre catalans amb una imatge gràfica: "hem d'intentar deixar les coses clares abans de Nadal perquè es pugui tornar a parlar amb els cunyats sense problemes".

Ha afegit que es veu amb opcions de ser president de la Generalitat, i encara més després que les últimes enquestes -com la d'EL PERIÓDICO d'aquesta setmana- confirmin l'evolució alcista del PSC. Ha assegurat que "hi ha quatre candidats molt empatats", en referència a Carles PuigdemontOriol JunquerasInés Arrimadas i ell mateix, i s'ha presentat com a vot útil dels no independentistes: "Si els candidats preferits són Puigdemont i Iceta, ens ho hem de creure".