CAMÍ DE LES URNES

Jordi Turull, sorprès intentant renovar el seu passaport

El jutge que el va deixar en llibertat amb fiança recorda que entre les mesures cautelars acordades hi ha la retirada del passaport

zentauroepp40680465 turull171025195402

zentauroepp40680465 turull171025195402 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L'exconseller de Presidència Jordi Turull, que va sortir de la presó amb fiança dilluns passat després de la decisió del Tribunal SupremTribunal Suprem (TS), va intentar renovar el passaport, unes hores després de quedar en llibertat, en una comissaria de la Policia Nacional de Barcelona. El magistrat del TS Pablo Llarena, informat de la petició, ha rebutjat aquest dijous que el tràmit es pugui fer i ha recordat la situació processal provisional del conseller destituït, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

La Comissaria Especial del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), de l'Audiència Nacional i del TS va rebre una trucada de l'inspector en cap de la Direcció General de Servei del DNI de Barcelona per informar-lo que Turull havia demanat la renovació del seu passaport, que havia caducat.

El jutge va acordar, al deixar en llibertat Turull, que entre les mesures cautelars fixades incloïa l'entrega del passaport i la prohibició d'abandonar el territori nacional, a més de l'obligació de comparèixer periòdicament en un jutjat de la seva conveniència.

Les citades fonts expliquen que el jutge va ser informat que Turull va presentar un escrit el 5 de desembre en què confirmava la cita expedida per la comissaria de Barcelona del carrer de Trafalgar per a la renovació del passaport.

Providència del jutge

Notícies relacionades

Després de ser advertit de la maniobra de Turull, el magistrat ha dictat una providència amb data d'aquest dijous, 7 de desembre, segons les mateixes fonts, en què recorda que en la seva resolució d'excarceració va consignar la retirada del passaport de tots els exmembres del Govern com a mesura cautelar.

En la seva resolució, Llarena informa la comissaria de Barcelona, a través de la Policia Judicial adscrita a la Sala Segona, que "no procedeix l'expedició de passaport al senyor Turull Negre a l'haver-se acordat per resolució la seva retirada".