CRÍTIQUES A LA DECISIÓ DEL SUPREM

Els exconsellers Romeva, Mundó, Rull i Turull surten de la presó després de pagar la fiança

Tornen a Barcelona en cotxe per participar en l'obertura de campanya

jcarbo41189234 estremera171204184641

jcarbo41189234 estremera171204184641 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts

Els exconsellers Raül Romeva, Carles Mundó, Josep Rull i Jordi Turull han sortit de la presó d'Estremera (Madrid) aquest dilluns poc després de les 18.30 hores, després de pagar les fiances de 100.000 euros imposades pel jutge Pablo Llarena.

Els quatre exmembres del Govern han sigut rebuts amb aplaudiments al sortir del centre, després d'abandonar la presó on han estat reclosos des del 2 de novembre. Ja al carrer, s'han abraçat a la trentena de polítics i militants que els esperaven malgrat el fred. La comitiva ha recordat que Oriol Junqueras i Joaquim Forn encara segueixen a la presó, com també els líders de l'ANC i Òmnium Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Romeva, Mundó, Rull i Turull tornen a Barcelona en cotxe, segons fonts d'ERC, i no han fet declaracions. No obstant, s'espera que participin en la campanya catalana, que s'obre aquesta nit. Abans ja havien sortit Dolors Bassa i Meritxell Borràs.

Crítiques d'ERC i el PDECat

Notícies relacionades

Hores abans, el diputat d'ERC, Joan Tardà, ha acusat l'"Estat espanyol" d'un desig de "venjança" i que "s'estengui la por i el desànim" en la campanya electoral del 21-D, que comença justament aquesta nit. Però, en la seva opinió, "el poble català" respondrà i a través d'una victòria a les urnes "alliberarà" els exconsellers i els líders de l'ACN i Òmnium empresonats. 

Per la seva part, el diputat del PDECat, Sergi Miquel, ha assenyalat que la decisió "arbitrària" del Suprem tindrà un "impacte claríssim" a les urnes i obligarà les forces independentistes a dissenyar una campanya "imaginativa". En aquest sentit, ha assegurat que el seu partit "exigirà" que els empresonats, tres d'ells candidats el 21-D, tinguin intactes els seus "drets" de participació i elecció en els comicis.