Dia de la Constitució

Societat Civil Catalana celebrarà la Constitució a Washington i Brussel·les

L'entitat es manifestarà a la capital belga un dia abans que Òmnium i l'ANC ho facin a favor de la independència de Catalunya

zentauroepp40792132 uab bellaterra cerdanyola  ines arrimadas y xavier garcia al171129112815

zentauroepp40792132 uab bellaterra cerdanyola ines arrimadas y xavier garcia al171129112815 / Nuria Puentes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Societat Civil Catalana viatjarà a Brussel·les i a Washington la setmana que ve per commemorar la Constitució espanyola a Europa i Amèrica, segons ha informat l'entitat en un comunicat. Una comitiva de l'entitat, encapçalada pel president, José Rosiñol, anirà al Parlament Europeu els dies 5 i 6 de desembre i farà diversos actes a l'Eurocambra.

El dia 5 presentarà un informe de dèficits de qualitat democràtica que ha elaborat la mateixa entitat i en què es denuncien "les actuacions antidemocràtiques de la Generalitat i els partits independentistes des del ple celebrat al Parlament els dies 6 i 7 de setembre fins a l'actualitat".

I el dia 6 de desembre al matí, amb motiu del Dia de la Constitució, es farà una conferència sobre el rol de la Constitució espanyola en la transició i dins del marc europeu, pronunciada per la catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona Teresa Freixes.

Posteriorment, se celebrarà un acte sota el lema Europe: no place for nationalism, Europe: no place for nationalismun esdeveniment "a favor de la democràcia, la convivència i el diàleg dins de la llei, per expressar que els nacionalismes van en contra del projecte comú europeu i per reivindicar l'amistat i el respecte entre els pobles belga i espanyol", assenyala SCC al seu comunicat.

Aquesta manifestació es produirà un dia abans que les entitats sobiranistes Òmnium i l'ANC hagin organitzat una manifestació per al dia 7, també a Brussel·les, per expressar-se a favor de la independència de Catalunya. 

Notícies relacionades

Per un altre costat, a Washington, una comitiva encapçalada per la vicepresidenta de Societat Civil Catalana, Miriam Tey, serà a la capital nord-americana els dies 6 i 7 de desembre i farà diversos actes, com una reunió al CSIS (Center for Strategic International Studies), trobades amb diversos think tanks i periodistes, o reunions amb membres de la Comissió d'Afers Exteriors del Congrés dels EUA.

També un acte de commemoració de la Constitució espanyola, en què "assistiran els espanyols que viuen a Washington i es farà una valoració sobre la situació política i social actual a Catalunya i sobre la importància de prendre decisions i dialogar des del respecte a la Constitució i al marc legal vigent".