Per al 2018

MÉS proposa que la família reial deixi de disposar del palau de Marivent

El grup nacionalista menorquí pretén destinar el palau d'estiueig dels monarques i la seva família a fins sanitaris o educatius

zentauroepp34930527 los reyes de espa a felipe vi y letizia ortiz con sus hijas 171128135941

zentauroepp34930527 los reyes de espa a felipe vi y letizia ortiz con sus hijas 171128135941 / GMP GCH

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

MÉS per Menorca, soci parlamentari del Govern balear, ha proposat que el palau de Marivent deixi d'estar a disposició de la família reial i es destini a usos sanitaris o educatius. El grup nacionalista menorquí ha presentat una esmena al projecte de pressupostos del Govern per al 2018 en què planteja el canvi d'usos de la residència vacacional dels Reis i la seva família. La Conselleria de Presidència té previst dedicar al seu manteniment l'any que ve 1,2 milions d'euros.

El pacte de governabilitat entre el PSOEPodemMÉS per Mallorca i MÉS per Menorca contemplava l'obertura dels jardins de Marivent per posar-los a l'abast dels veïns i visitants, una iniciativa que s'ha posat en marxa aquest any en aquells períodes de l'any en què la família reial no utilitza la residència.

"Avui s'ha de fer un pas més i dedicar íntegrament l'espai i els edificis, ara utilitzats per a l'estiueig de la família de la Casa Reial, a necessitats socials (sanitàries, educatives, etcètera) de la població resident", planteja en la seva esmena MÉS per Menorca, que va sortir del Govern balear al març d'aquest any però segueix formant part de la coalició d'esquerres.

Notícies relacionades

"En l'àmbit sanitari té especial interès l'atenció a determinats pacients de llarga estada fora de la seva illa de residència, i en l'àmbit educatiu, podria donar resposta a les estades escolars d'alumnes residents a Menorca, Eivissa i Formentera", exposa el grup nacionalista.

El diputat de MÉS per Menorca Nel Martí ha explicat a Efe que destinar 1,2 milions d'euros anuals al manteniment d'uns immobles que només disfruten durant uns dies els Reis i la seva família suposa una despesa de recursos en un context en què encara existeixen carències en els serveis socials públics. Ha indicat que la seva proposta no implica rebutjar que es posin a disposició de la família reial espais públics on puguin passar uns dies de vacances a Mallorca, però no necessàriament ha de ser Marivent.