Els nous reis de Marivent

Felip, Letizia i les seves filles ofereixen a la capital balear el seu primer posat estival com a monarques

«Palma és un tros de cel a la terra», diu el sobirà en la seva aparició a les portes del palau

Felip i Elionor caminen davant de Letizia i Sofia, ahir a Marivent.

Felip i Elionor caminen davant de Letizia i Sofia, ahir a Marivent. / EFE / BALLESTEROS

3
Es llegeix en minuts
CARMEN MUÑOZ

Els Reis es van estrenar ahir com a monarques a Palma amb el seu primer posat al palau de Marivent. Els nous sobirans van rellevar Joan Carles i Sofia, que fa 40 anys van convocar per primera vegada la premsa a les instal·lacions que s'encarreguen de mantenir les autoritats mallorquines. «Estem molt contents de ser aquí a Palma, un tros de cel a la terra», va comentar Felip davant els 72 periodistes acreditats que els esperaven.

Van aparèixer els quatre membres de la família reial: Felip, Letizia, Elionor i Sofia. Ningú més, malgrat que a Marivent també hi havia la reina Sofia, la infanta Elena i els seus fills, Froilà i Victòria Frederica. El Rei portava una camisa estampada de tons clars i uns pantalons blancs, el mateix color que va triar la Reina per a la seva samarreta, que va combinar amb uns pantalons amb motius geomètrics de color negre. Elionor i Sofia portaven el mateix vestit, encara que de diferents colors: la princesa d'Astúries anava de verd i la infanta, de rosa. Tots quatre es van mostrar molt naturals davant les càmeres. La sessió va ser ràpida: va durar menys de 10 minuts.

ARRIBADA PER SEPARAT / Felip i Letizia havien aterrat a Palma dilluns per separat. El Rei va viatjar des de Lieja, on havia assistit a la commemoració del centenari de la primera guerra mundial acompanyat per Jaime Alfonsín, cap de la Casa del Rei. La Reina va arribar des de Madrid amb les seves filles. Letizia va recollir el cotxe a l'aeroport de Son Sant Joan i va conduir fins a Marivent amb les seves filles seguides per dos cotxes d'escortes. Van cridar l'atenció les ulleres de tons rogencs que portava, que són última moda.

A LA CASA QUE VAN USAR COM A PRÍNCEPS / La família reial té una agenda plena d'actes a Mallorca. Avui, Felip rebrà a l'Almudaina les primeres autoritats de l'illa, com el president balear, José Ramón Bauzá, i l'alcalde de Palma, Mateo Isern. La Reina, Elionor i Sofia podrien aparèixer aquest matí al Reial Club Nàutic, on s'ha generat una gran expectació, més gran que en anteriors ocasions; fins i tot hi ha alguna regatista que ha teixit un jersei per a Elionor, la nova princesa d'Astúries, de color blanc.

El cap de l'Estat i la seva família seguiran ocupant la mateixa casa que quan eren prínceps, Son Vent, una vivenda que està situada al mateix recinte que Marivent però que és independent del palau, on ara resideixen la reina mare, Sofia, i la seva germana, Irene. Fins diumenge, Sofia va estar atenent els quatre fills de Cristina i Iñaki Urdangarin, que ja són a Bidart, una localitat del país basc francès, amb la seva àvia Claire Liebert, i dues de les seves ties. Joan, Pau, Miquel i Irene van completar un nou curs de vela a l'escola de Calanova juntament amb els seus cosins Froilà i Victòria Frederica que va pagar la seva àvia, uns 200 euros per cap.

Notícies relacionades

ALMENYS UN DIA DE REGATA A L''AIFOS' /

Felip té previst regatejar almenys un dia a l'Aifos, el vaixell de l'Armada espanyola on ha portat la canya els últims anys. Segons algunes fonts, el monarca embarcarà demà al veler. L'arribada dels Reis a l'illa per donar suport a la Copa del Rei de Vela Mafpre ha suposat una gran tran-quil·litat per als organitzadors de la cita nàutica, que, com les autoritats de l'illa, dubtaven de la continuïtat de les visites estivals de la nova família reial a Palma.