camí cap a les urnes

Els membres de les meses electorals no podran portar el llaç groc

La Junta Electoral Central considera propaganda electoral l'exhibició d'aquesta mostra de suport als empresonats pel procés

zentauroepp40799895 barcelona 03 11 2017  barcelona   ple extraordinari ajuntame171103095612

zentauroepp40799895 barcelona 03 11 2017 barcelona ple extraordinari ajuntame171103095612 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La Junta Electoral Central (JEC) ha prohibit als membres de les meses en les eleccions al Parlament del 21 de desembre, que portin llaços grocs de suport als vuit exconsellers del Govern i als líders de l'ANC i Òmnium que estan empresonats. Segons publiquen El País Nació Digital, la mesura es fa extensiva als interventors i als apoderats dels partits.

Notícies relacionades

L'organisme electoral justifica la decisió perquè han de "mantenir una posició de completa neutralitat". "L'article 93 de la llei orgànica de règim general electoral (Loreg) estableix que ni als locals electorals ni als seus voltants es podrà fer propaganda electoral de cap mena", ha recordat la JEC en la resolució que ha enviat al PSC, que va plantejar una qüestió davant l'organisme. La junta assegura que els membres de les meses no poden portar "emblemes de formacions polítiques o que incorporin símbols de caràcter partidista".

"La identificació discreta dels apoderats i els interventors de les formacions polítiques constitueix una excepció a l'article 93, però en aquesta excepció no es pot emparar el dret al fet que les formacions polítiques dissenyin un uniforme o vestimenta específica per als seus apoderats o interventors, donat el biaix propagandístic que aquesta uniformitat col·lectiva comporta, ni portar samarretes que incorporin símbols de caràcter partidista, com en aquest procés electoral el llaç groc", ha subratllat la JEC en la resolució enviada als socialistes catalans.