EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

El cardenal Cañizares, a Junqueras: "Quan es genera odi, això no és ser cristià"

L'arquebisbe de València afirma a 'La Razón' que ni l'exvicepresident ni ningú "pot dir que el secessionisme es recolza en l'Església"

El cardenal Antonio Cañizares.

El cardenal Antonio Cañizares.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cardenal Antonio Cañizares assegura que "quan es genera odi", en al·lusió a l'independentisme, "això no és ser cristià". L'arquebisbe de València contesta amb aquestes paraules, en una entrevista a La Razón, preguntat sobre la fe del vicepresident del Govern cessat. "Ni el senyor [Oriol] Junqueras ni ningú pot dir que el secessionisme es recolza en l'Església".

El també líder d'ERC es va basar en el seu cristianisme per defensar, durant la seva declaració davant la jutge Carmen Lamela després de la qual va entrar a la presó, que no és partidari de la violència. "Violència, mai, mai, per moltes raons. Soc creient. Les meves conviccions me n'allunyen i m'impedeixen qualsevol acte violent de qualsevol forma", va afirmar a l'Audiència Nacional, segons van revelar els àudios de la declaració.

Notícies relacionades

En resposta a aquestes manifestacions, Cañizares replica que "l'ensenyament de l'Església és clara". "Quan es genera odi, una violència que no és simplement violència física sinó agressió al contrari, això no és ser cristià", afirma a l'entrevista. I afegeix: "L'independentisme ha suscitat odis que no existien".

Poca claredat

L'arquebisbe de València afirma, a més, que, "en el cas de la secessió", aquesta no és compatible amb ser bon catòlic. "Ho dic quan es tracta de països democràtics. No es pot ser catòlic a Itàlia i defensar el secessionisme", sentencia. Sobre la posició de la Conferència Episcopal en relació amb el procés, subratlla: "Hauríem d'haver sigut més clars".