Denúncia de C's

La junta electoral prohibeix a TV-3 dir que Puigdemont i els consellers cessats són el "Govern a l'exili"

Considera que amb aquesta expressió la televisió pública catalana vulnera el principi de neutralitat informativa

puigdemont

puigdemont

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La junta electoral provincial de Barcelona ha dictaminat que TV-3 ha infringit el principi de neutralitat informativa que se li exigeix a una televisió pública al referir-se a l'expresident Carles Puigdemont i als quatre exconsellers que s'estan amb ell a Bèlgica com el "Govern a l'exili", segons una informació avançada pel diari 'El País'.  

La resolució és fruit d'una denúncia interposada per Ciutadans, que aporta diversos exemples d'aquesta utilització en diverses peces informatives, que assenyala que diversos dels membres de l'Executiu cessat concorren a les eleccions del 21 de desembre. També apunta a la referència als vuit exconsellers actualment a la presó com a "consellers empresonats".

Notícies relacionades

"En aquest context, les expressions utilitzades com a recurs periodístic d'estil pels professionals de la cadena pública, en la mesura que introdueixen el concepte 'exili', estan mancats de rigor, poden confondre l'espectador mitjà i vulneren el principi de neutralitat informativa", segons diu la sentència citada per aquest mitjà. "D'ara endavant hauran d'abstenir-se de la seva utilització", conclou la junta electoral provincial de Barcelona.

Aquesta no és la primera polèmica que protagonitza TV-3 en relació amb el tractament formal que dona a l'expresident. L'endemà de la declaració del Parlament del 27 d'octubre, els informatius del migdia donaven el títol de "president de la Generalitat" a Puigdemont i en els de la nit evitaven fer referència explícita al seu càrrec. Un altre episodi va ser quan TV-3 va emetre l'últim missatge institucional de Puigdemont a la televisió pública, atribuint-li el títol de president. Per aquest motiu el Govern central va presentar una queixa formal.