Rètol polèmic

TV-3 corregeix el tractament a Puigdemont després d'una queixa del Govern central

La cadena elimina el títol de "president de la Generalitat" de la notícia del missatge del mandatari destituït

careta-mensaje-carles-puigdemont

careta-mensaje-carles-puigdemont

1
Es llegeix en minuts

La pugna entre el Govern de Mariano Rajoy i el cessat Executiu de la Generalitat va tenir ahir a primera hora de la tarda una topada més per la forma com TV-3 va retolar el missatge de Carles Puigdemont, tractant-lo de president de la Generalitat, quan ja havia sigut deposat del seu càrrec. Fonts del Govern central van assenyalar que havien advertit prèviament la direcció de la cadena autonòmica catalana.

A més a més van afirmar que posteriorment havien expressat la seva queixa per haver retolat Puigdemont com a president abans de l’emissió de les declaracions efectuades hores després d’haver sigut cessat.

De fet, Puigdemont va gravar la seva declaració a la seu de la delegació del Govern de la Generalitat a Girona. Just abans de la seva emissió, TV-3 va anteposar una careta amb un cub en què en una cara apareixia la frase «Missatge del President de la Generalitat» i en una altra, una fotografia de la cara de Carles Puigdemont.

Aquesta caràtula de presentació ja no existeix a la notícia a la carta que es pot consultar a la web de la TV-3. Fonts de la cadena autonòmica van assegurar que no havien rebut cap queixa del Govern central. 

Notícies relacionades

A l’interior de la notícia sí que se cita el president Carles Puigdemont, de la mateixa manera que la redacció d’informatius de la cadena sol referir-se tant a presidents en actiu com als expresidents, des de Lluís Companys fins a Josep Tarradellas, passant per Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla i Artur Mas.

Aquesta podria ser la raó esgrimida per la direcció de la cadena autonòmica, en el cas que les noves autoritats que actuaran a Catalunya els demanessin explicacions de manera oficial durant la setmana que ve. En posteriors informatius es va evitar incloure la polèmica caràtula i es va eludir citar Puigdemont com a president de la Generalitat en actiu. Les mesures plantejades per l’Executiu de Rajoy per a Catalunya en aplicació de l’article 155 de la Constitució preveien actuar a TV-3, però durant la seva tramitació al Senat es va renunciar a intervenir en els mitjans públics catalans.