Iceta demana una Catalunya "sense vencedors ni vençuts"

El líder del PSC i Pedro Sánchez fan d'amfitrions en la reunió a Barcelona de la Internacional Socialista

El candidat considera que s'ha de "cedir" per a la "reconciliació" a Catalunya

Miquel Iceta.

Miquel Iceta. / Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Internacional Socialista es reuneix aquest cap de setmana a Barcelona amb la mirada posada en Catalunya. Miquel Iceta ha intervingut en la sessió inaugural per, a més de donar la benvinguda com a amfitrió, reivindicar el seu protagonisme en la solució de la crisi catalana. "Jo estic disposat a cedir. Perquè cedir per acordar no és perdre, és guanyar. Jo ofereixo un govern en què el principal objectiu serà la reconciliació. Primer, la reconciliació entre nosaltres els catalans i catalanes. I després, la reconciliació amb la resta d'espanyols".

Durant la seva intervenció no ha estalviat crítiques a l'executiu de Carles Puigdemont. "Ens ha deixat una societat fracturada socialment i en què s'ha volgut instal·lar una divisió entre bons i dolents, patriotes i traïdors", ha denunciat davant l'atenta mirada de Pedro Sánchez, que intervindrà aquest dissabte. També ha criticat a Ada Colau la ruptura del pacte amb el PSC a Barcelona per "oposar-nos, com a bons socialistes, a la creació d'una nova frontera entre Catalunya i Espanya i a fracturar més la societat catalana".

Notícies relacionades

El líder del PSC, que ha assegurat que en aquesta campanya no ballarà, vol que reconciliació sigui la paraula que més soni d'aquí al 21-D. "La reconciliació és l'arma més poderosa per guanyar la batalla contra la intolerància i el prejudici en la societat", ha sentenciat abans d'apel·lar a l'esperit de Willy Brandt, canceller alemany que es va agenollar davant el monument als Herois del Gueto de Varsòvia el 1970, un any abans de guanyar el premi Nobel de la pau. "Ofereixo als catalans un país en què no hi haurà ni vencedors ni vençuts", ha afirmat davant uns 150 delegats socialistes de tot el món. 

L'avís de Papandreu

Per plasmar el reconeixement del socialisme europeu al PSC, l'ex primer ministre grec Iorgos Papandreu ha reivindicat l'"esperit de reconciliació" d'Iceta. "Ni Grècia, ni la Gran Bretanya ni Catalunya som illes. Catalunya, crec que entenc la vostra necessitat d'apoderament, d'agafar les regnes, de triar el vostre destí, que és una necessitat democràtica bàsica. Però s'ha de fer junts a Espanya, a Europa".